הודי וצרפתי נכנסים לפאב... נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל במקרה הזה מדובר בשילוב גסטרונומי. הקרם ברולה הצרפתי פוגש את הטעמים של המטבח ההודי וכך אנחנו מקבלים את ה- צ'אי ברולה.
ברולה צ'אי
צ'אי ברולה – המנה הוגשה כחלק מארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
צ'אי
מנת הצא'י ברולה הינה שילוב מרתק של שתי מעצמות קולינאריות: המטבח הצרפתי והמטבח ההודי.
במסגרת ארוחת תערובות התבלינים שלי חיפשתי מנת קינוח שתדגיש ותבליט את הטעמים של התבלינים שאשתמש בהם ולא תאפיל עליהם.
הבחירה שלי בתערובת תבליני הצ'אי לקינוח היתה די קלה משתי סיבות.
הסיבה הראשונה – תערובת הצ'אי מכילה תבלינים כדוגמת: קינמון, ציפורן, הל, עלי ורדים, ג'ינג'ר ופלפל אנגלי. כל התבלינים האלו משתלבים היטב בקינוחים.
הסיבה השניה – היא שאני פשוט משוגע על צ'אי.
אני זוכר שהיתה תקופה בה הייתי יוצא ערב ערב לאותו בית קפה בתל אביב מאחר וגיליתי בו את תערובת הצ'אי המושלמת.
קרם ברולה
בחרתי לשלב את תבלינ הצ'אי בקרם ברולה מאחר ובתהליך הכנת הקרם ברולה אנחנו מבשלים שמנת מתוקה ושלב זה מאפשר לשמנת לספוג בצורה אופטימאלית את הטעמים של תערובת הצ'אי.
בנוסף קרם ברולה, עם שכבת הסוכר המקורמל שנשברת בעזרת כפית, הוא פשוט מנה טעימה בטרוף שלא הייתי מתנגד לקבל כקינוח בכל ארוחה.
ואכן השילוב טעמים של הקרם הברולה עם תערובת הצ'אי יוצר מנה נפלאה.
קינוח קרמי עם טעמי תבלינים מדהימים.
סיום מדהים לארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
צ'אי ברולה
צ'אי ברולה
חומרים
מצרכים לצ'אי ברולה:
- 2 מקלות קינמון
- 4 גרגירי פלפל אנגלי
- 1 כף עלי ורדים
- 1200 מ"ל שמנת מתוקה
- ½ כפית ציפורן טחונה
- 2 מקלות וניל חצויים לאורך
- קורט אגוז מוסקט
- 12 חלמונים
- 150 גרם סוכר
מצרכים להגשה:
- 12 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 150 מעלות.
בסיר קולים קינמון, פלפל אנגלי ועלי ורדים כ- 3 דקות על להבה גבוהה. נזהרים שלא לשרוף את עלי הורדים. יוצקים לסיר שמנת מתוקה ומוסיפים ציפורן, וניל ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה. בזמן שהתערובת מתחממת מערבבים את החלמונים עם הסוכר.
יוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת הרותחת לתערובת הביצים. מסננים את התבלינים ויוצקים את התערובת לכלי ההגשה.
מניחים את כלי ההגשה בתבנית ויוצקים לתבנית מים עד לחצי גובה הכלים. אופים כ- 30 דקות עד שהתערובת בכלים יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכז. מצננים ומעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה מפזרים על הקרם שכבה דקה של סוכר ובעזרת מבער מקרמלים את הסוכר.