דמיינו את עצמכם יושבים על החוף בתאילנד שלפתע מלצר חביב מגיש לכם מנה פירות ים שוחים בקארי קוקוס צהבהב.
קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי
קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן.
קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי
קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי
סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח תילאנדי
תגיות קלמרי, רוטב תילאנדי, שרימפס
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 32 minutes
זמן הכנה כולל 57 minutes
מנות 6
קלוריות 299 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 300 גרם שרימפס טריים ומנוקים.
- 300 גרם טבעות קאלאמרי טריים ומנוקים.
- 750 מ"ל קרם קוקוס (או חלב קוקוס).
- 1 כף מחית קארי תאילנדי צהוב.
- 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה.
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד.
- מלח, פלפל לבן.
אופן ההכנה
מחממים את קרם הקוקוס עם כל החומרים למעט פירות הים. מבשלים כ-30 דקות על אש קטנה – להמנע מהרתחה. ניתן לקרר ולשמור במקרר.
לפני ההגשה להרתיח את קרם הקוקס שהוכן ולזרוק פנימה את פירות הים לדקה עד שתי דקות בישול. לקשט בכוסברה קצוצה ולהגיש מיד.