קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סאן ז'אק נחשבת לאחת הצדפות היוקרתיות שיש. במתכון זה הקוקי סאן ז'ק מקבלת צריבה בחמאה וציר שרימפס ומוגשת עם רוטב רימונים חמצמץ מתוק.

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות.

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות חמאת שרימפס, קוקי סאן ז'ק
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 40 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לרוטב חמאה לבן:

  • 2 – 3 צלצלי שאלוטס קצוצים דק.
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן.
  • 3 כפות יין לבן יבש.
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
  • מלח ופלפל לבן לפי טעם.

למנה:

  • 12 צדפות קוקי סאן ז'ק.
  • מיץ מלימון אחד.
  • 200 גרם גרעיני רימון.
  • קמח לקימוח הצדפות.
  • ציר שרימפס.
  • פלפל אדום גרוס.

אופן ההכנה

הכנת רוטב החמאה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את הבצלצלים הקצוצים עם החומץ והיין עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי כף אחת. אם רוצים ברוטב חלק לגמרי, מסננים את הנוזלים לסיר נקי.

  2. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה (3-2 קוביות כל פעם) וטורפים לרוטב. מדי פעם מורידים את הסיר מהאש כדי שהחמאה לא תימס לנוזל שקוף, אלא תישאר לבנה. ממשיכים להוסיף את החמאה עד שנוצר רוטב לבן סמיך.

  3. מתבלים במלח ופלפל לבן, ואם רוצים בכמה טיפות נוספות של חומץ או מיץ לימון. מגישים מיד (אי אפשר להכין מראש ולחמם שנית, כי הרוטב ייפרד). 

הכנת המנה:

  1. מושחים את בשר הצדפות בלימון ומגלגלים בפלפל אדום גרוס. מקמחים ומטגנים כדקה מכל צד. מניחים על צלחת הגשה. מערבבים את רוטב החמאה עם ציר השרימפס ושופכים על המנה מפזרים גרגרי רימון.


Related Posts

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שילוב של שרימפס ותפוחי אדמה אולי לא יהיה השילוב הראשון שתחשבו עליו, אבל השילוב הוא מדהים. תפוח […]

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון

שרימפס מצופה בבלילה מתובלת; שמטוגנת לפריכות מושלמת ומוגש שלצידו רוטב יוגורט וכמון. מנה נפלאה לאירוח או כנשנוש לצדו של אלכוהול. שרימפס בבלילה ברוטב יוגורט כמון המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אוריינטציה. יש הרבה גרסאות לשרימפס מטוגן מצופה בבלילה: שרימפס בבלילת בירה, שרימפס בטמפורה וכדומה. טעמים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון