קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

המטבח הבסקי הוא קודם כל מטבח של ים. בנוסף נעשה שימוש רב בפלפלונים שונים ומשונים כאלמנט תיבול במנות לצידו של השום.

קוקי סאן ז'א' בציר פלפלים פיקנטי

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.

המטבח הבאסקי

החבל הבאסקי נמצא במערב רכס הפירנאים, לשפת הים האטלנטי, ונחלק בין שתי מדינות – ספרד וצרפת.

המטבח הבסקי מתבסס ברובו סביב תנובת הים מאחר והחבל יושב על שפת הים האטלנטי.

איך אתם אוהבים את הפלפלים שלכם?

אחד הגידולים הנפוצים באזור הם הפלפלים, שניתן למצוא סוגים שונים שלהם באזור החל מפלפלים מתוקים ועד לפלפלים חריפים מאוד.

במטבח הבאסקי נעשה שימוש רחב בפלפלים. הפלפלים משמשים כאלמנט תיבול במנות לצידו של השום.

 

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

קוקי סאן ז'אק בציר פלפלים פיקנטי

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח באסקי
תגיות קוקי סאן ז'ק
זמן הכנה כולל 20 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לציר:

  • פלפלים קלויים מגורענים ומקולפים.
  • 2 עגבניות מקולפות ומגורענות.
  • פלפל אדום חריף לפי הטעם.
  • 1 כוס ציר דגים.
  • ½ כוס יין לבן.
  • 3 שיני שום.
  • ¼ כוס  עראק/פסטיס/אוזו/וודקה.
  • ¼ כוס סיידר תפוחים.
  • קרם פרש.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם.

לצדפות:

  • צדפות קוקי סאן ז'אק – 2 למנה.
  • טרטלטים – 2 למנה.
  • חמאה לטיגון.

אופן ההכנה

  1. מרסקים את כל חומרי הציר בבלנדר או מעבד מזון עד לקבלת נוזל חלק. אם צריך אפשר להוסיף נוזל. מסננים ובודקים טעם.מתקנים ומרסקים פעם נוספת ומסננים.

  2. בכלי חימום מצמצמים ביחד עם קרם פרש וקצת חמאה.

  3. מטגנים את הצדפות בחמאה טיגון מהיר. מניחים על טרטלט או כל מצע אחר ושופכים ציר מסביב. בבסיס הטרטלט ניתן להוסיף את החומר הלא מסונן של הציר.


Related Posts

סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק

סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק

סלט של עלי אנדיב מרירים מוגש עם צדפות קוקי סאן ז'אק צרובות ותפוחי עץ מקורמלים. סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק סלט אנדיב ותפוחי עץ מקורמלים עם קוקי סאן ז'אק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגות הבסטיליה בנורמנדי ובראטן. סלט אנדיב […]

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים

קוקי סאן ז'אק נחשבת לאחת הצדפות היוקרתיות שיש. במתכון זה הקוקי סאן ז'ק מקבלת צריבה בחמאה וציר שרימפס ומוגשת עם רוטב רימונים חמצמץ מתוק. קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים קוקי סן ז'אק ברוטב חמאת שרימפס ורימונים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון