אני מאוד אוהב לפתוח ארוחה טובה עם קוקטייל. הקוקטייל פותח את התאבון ומסדר את הראש. מה יכול להיות יותר טוב מזה.
קוקטייל דובדבן מעושן
קוקטייל דובדבן מעושן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יש עשן ללא מעשנה.
קוקטייל שמשלב בין טעמים מתקתקים, למרירות עדינה, בין חמיצות לטעמי עישון.
השימוש שאנו עושים באקדח עישון מוסיף לקוקטייל ארומה מעושנת נעימה שמחברת את כל הטעמים יחדיו.
קוקטייל דובדבן מעושן
קוקטייל דובדבן מעושן
חומרים
חומרים לקוקטייל:
- 1 שוט בורבון
- ½ שוט מרטיני ביאנקו
- ½ שוט מיץ לימון סחוט
- 1 שוט מי סוכר מרווה
- ⅓ כף סירופ של דובדבני אמרנה (המיץ מהקופסא)
- קרח
חומרים למי מרווה:
- 2 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 10 - 12 עלי מרווה
חומרים לעישון הקוקטייל
- שבבי עץ דובדבן לאקדח עישון
עיטור הקוקטייל:
- 3 דובדבני אמרנה משופדים על קיסם
אופן ההכנה
הכנת מי הסוכר מרווה:
שמים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה.
מערבבים את מי הסוכר ומבשלים כדקה שתיים עד שהסוכר נמס לגמרי ומי הסוכר נהיים שקופים.
מחלישים את האש ומוסיפים את עלי המרווה. מבשלים למשך דקה ומכבים את האש. נותנים למי המרווה לעמוד כשעה על מנת לאפשר להם לספוג טעמים.
אחרי שעה מסננים את העלים ומעבירים לכלי אכסון. מקררים במקרר כשש שעות עד שמי הסוכר מרווה קרים לחלוטין.
הכנת הקוקטייל:
שמים בשייקר מספר קוביות קרח.
שמים בשייקר עם הקרח את כל חומרי הקוקטייל ומנערים היטב.
ממלאים אקדח עישון בשבבי עץ דובדבן. מדליקים את השבבים וממלאים את השייקר בעשן של השבבים. מנערים היטב למשך דקה לספיגת טעמי העישון.
ממלאים כוס אולד פאשן במספר קוביות קרח. מסננים את הקוקטייל אל הכוס.
מעטרים בעיטור של 3 דובדבני אמרנה מושחלים על קיסם.