העגבניות נטחנות ומסוננות לאט לאט דרך בד גאזה. התוצאה שמתקבלת היא הגרסה המרוכזת והטהורה של העגבניה.
קונסומה עגבניות קר
קונסומה עגבניות קר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן.
קונסומה עגבניות קר
קונסומה עגבניות קר
סוג המנה משקאות
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות יין עגבניות, לשון ברוטב עגבניות, קונסומה סרטנים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 1 day
זמן הכנה כולל 1 day 15 minutes
מנות 6
קלוריות 68 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 3 ק"ג עגבניות.
- שמן זית.
- אוזו
- מלח.
אופן ההכנה
מרסקים את העגבניות בבלנדר או במעבד מזון. מרפדים קערה בבד חיתול או גאזה, כך ששולי הבד יישארו מחוץ לקערה. יוצקים את העגבניות המרוסקות לקערה, אוספים את שולי הבד וקושרים לצרור.
מפנים מדף במקרר ומניחים עליו את הקערה. קושרים את הצרור למדף שמעל ומניחים למיץ לטפטף לתוך הקערה במשך הלילה. למחרת, מרתיחים את המיץ ומבשלים שעה על להבה נמוכה, עד שמתקבל נוזל צלול ומרוכז.
מקררים היטב, טועמים ואם צריך מתבלים במלח. מגישים בגביעי יין. ממלאים רק חצי מהגביע עם כמה טיפות שמן זית ואוזו.ניתן לקשט עם גבעול עירית.