קולי גמבה

קולי גמבה

ארוחה מרוקאית טיפוסית מתחילה בסדרה של סלטים חמים וקרים. בינהם תוכלו למצוא את סלט המטבוחה, סלט ז'עלוק, סלט חצילים, סלט גזר וכמובן קולי גמבה.

קולי גמבה

קולי גמבה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.

מה זה קולי?

המונח Coulis (קולי בעברית) שימש לתיאור המיצים הניגרים מהבשר בשעת הבישול.

כיום המילה מתארת בעיקר רטבים עשירים העשוים מירקות או פירות מעוכים ומסוננים.

קולי גמבה

קולי גמבה

סוג המנה מנות פתיחה, סלטים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות קולי, קולי גמבה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 6
קלוריות 96 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ק"ג גמבה, נקיה מזרעים וגבעולים.
  • ¼ כוס שמן תירס.
  • ¼ כוס  שמן זית עדין.
  • 1 כפית סוכר.
  • 1 ראש שום כתוש.
  • 1 כף אריסה (או שלוב של פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם).
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • מיץ משני לימונים (לערך)

אופן ההכנה

  1. מרסקים במעבד מזון את הגמבה והשום.

  2. מעבירים את התערובת למחבת ומוסיפים שמן וסוכר. מבשלים על אש קטנה עד שהרסק מצטמצם ומאבד את רוב נוזליו.

  3. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב ומקררים.מוסיפים את האריסה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים.

  4. מוסיפים את האריסה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון