קדאיף

קדאיף

מקור שערות הקדאיף הוא מטורקיה. שערות הקדאיף מככבות במנות קינוח רבות ברחבי המזרח התיכון.

קדאיף

קדאיף – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית.

קדאיף

קדאיף

סוג המנה קינוחים
סוג המטבח מטבח טורקי
תגיות קדאיף
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 4 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 4 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 405 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למנה:

  • 350 גרם שערות קדאיף קפואות.
  • 150 גרם פיסטוקים מקולפים.
  • 4 – 6 כפות  חמאה מומסת.

לסירופ:

  • 450 גרם סוכר.
  • 1 מקל קינמון.
  • 1 לימון.

לציפוי:

  • 2 כוסות חלב.
  • 6 כפות סוכר.
  • 1 לימון.
  • 2 כפות קמח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 ביצים.
  • מלח.

לקרם:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 2 כפות אבקת סוכר.
  • 1 כפית תמצית וניל.

אופן ההכנה

הכנת המנה:

  1. מפשירים את שערות הקדאיף.

  2. מכניסים את שערות הקדאיף המופשרות לתבנית ומשטחים אותן. מוסיפים 100 גרם פיסטוקים חתוכים דק. מוסיפים את החמאה המומסת ומוסיפים טיפות מים לפי הצורך עד אשר ישנה רטיבות בחלק העליון של שערות הקדאיף. מערבבים בידיים את השערות הרטובות כך שבכל ערימת השערות יש רטיבות. מהדקים את השערות לתבנית ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות עד אשר השערות מזהיבות ומתקשות.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר מרתיחים 3 כוסות מים עם הסוכר, הקינמון ופרוסות הלימון. מייד לאחר הוצאת שערות הקדאיף מהתנור מוסיפים את הסירופ עד אשר השערות ספוגות היטב. ממתינים כשעה להתקררות.

הכנת הציפוי:

  1. בסיר מחממים את החלב, הסוכר, לימון מגורר ומביאים באיטיות לרתיחה עדינה. בקערה מערבבים את הקמח, תמצית ווניל, ביצים ומעט מלח ומוסיפים מעט חלב עד שהופך לעיסה. לאט לאט מוסיפים את החלב החם תוך ערבוב רצוף. מחממים את התערובת עד הסמכה ומוסיפים את החמאה ומשאירים להתקררות.

    את הציפוי מוסיפים לאחר שהתקרר על שערות הקדאיף ומיישרים.

הכנת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת מתוקה, מוסיפים את התמצית ווניל ואבקת הסוכר עד התמצקות התערובת. מוסיפים את הקרם מעל הציפוי ומקררים לשעתיים. ניתן להוסיף את יתרת הפיסטוקים מעל הקרם.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *