מנת הצ'אודר המקורית, צ'אודר הצדפות, הייתה מבוססת על ציר פשוט וצדפות. עם השנים התווספו תפוחי אדמה ובצל, בגרסאות מתקדמות יותר הוסיפו גם שמנת מתוקה.
צ'אודר קר של פירות ים
צ'אודר קר של פירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבין לאומי.
צ'אודר קר של פירות ים
צ'אודר קר של פירות ים
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח אנגלי, מטבח צרפתי
תגיות מרק צ'אודר, צ'אודר, צ'אודר קפוצינו
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לצ'אודר:
- 750 גרם תפו"א.
- 1 כוס יין לבן.
- טרגון קצוץ.
- 4 פרוסות בייקון מעושן חתוך לריבועים.
- 3 בצלים קצוצים.
- 4 תפו"א קצוצים לריבועים.
- 1 כוס שמנת מתוקה.
- מלח ופלפל לבן לפי טעם.
- עירית קצוצה.
לציר הדגים:
- 1 בקבוק יין לבן.
- ½ ק"ג תערובת פירות ים: קלמרי, קוקי סן ז'ק דג שלם על עצמותיו, סרטן ים אחד וכד'.
- 1 בצל.
- טרגון.
- מלח ופלפל לפי טעם.
אופן ההכנה
הכנת ציר הדגים:
מבשלים את מרכיבי הציר למשך חצי שעה. מסננים ושומרים את הציר.
הכנת הצ'אודר:
בסיר מטגנים את הבייקון עד להזהבה ומוציאים. מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים תפו"א ומטגנים כ 10 דקות. מוסיפים את הציר, היין והטרגון ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה. מוסיפים מלח ופלפל.
מרסקים בבלנדר. מסננים ומוסיפים שמנת. מקציפים הקצפה ראשונה תוך כדי בישול על אש קטנה. מסירים מן האש. שומרים במקרר. לקראת ההגשה מקציפים את הצ'אודר שוב ומגישים בתוספת עירית.