פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה

פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה

פירוש המילה פרפה בצרפתית הוא מושלם. ואכן מדובר על קינוח מושלם, פרפה תאנים, ג'ינג'ר ותה לפסנג סושונג.

פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה

פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני.

פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה

פרפה תאנים ג'ינג'ר ותה

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח בריטי, מטבח מודרני
תגיות פרפה, פרפה תאנים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 3 hours
זמן הכנה כולל 3 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 389 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

Figs Parfait:

  • 5 eggs yolks.
  • 50 grams soft dark sugar.
  • 1 tsp Crushed ginger.
  • 375 ml whipping cream.
  • 5 tbsp ripe crushed figs.

Lepsang Souchong parfait:

  • 1 tea bag of Lepsang Souchong.
  • 375 ml whipping cream.
  • 5 egg yalk.
  • 50 grams dark sugar.

Brandy disks:

  • 200 grams butter.
  • cup sugar.
  • 200 grams honey.
  • 2 oranges grated peel.
  • Brandy.
  • cups flower.

Decoration:

  • Pomegranate seeds.

אופן ההכנה

Figs parfait:

  1. Whist together the egg yolks and sugar in a bowl over steams, to a sabayon stage. Remove from heat to an electric mixer to mix until chilled. Whip cream to soft peaks. Add the ginger and dates to the chilled sabayon and fold in the whipped cream. Line ‘Hamburger round moulds’, (10cm diameter, 1cm high) on greaseproof paper, fill with parfait and freeze for several hours.

Lepsang Souchong parfait:

  1. Use 25ml of the whipping cream to prepare the tea and add the sugar. The strength of the tea ‘smoky taste' should be carefully measured here. Be gentle, always better to add tea extract later. Mix in the sugar until melted, and chill. Add the egg yalk until fully blended into tea mixture. Whip the cream to soft peaks. Slowly add in the tea mixture.

  2. Line ‘Hamburger round moulds’, (5cm diameter, 2cm high) on greaseproof paper, fill with parfait and freeze for several hours.

Brandy disks :

  1. Preheat oven to 190c. Gently heat the butter, sugar, honey and orange grate until well blended. Add brandy and mix. Remove from heat and add flower. Mix until butter is homogeneous. Spread carefully, using the same moulds, to a 10cm diameter disk on a grease-proof paper. Bake for 7-9 minutes. Leave to chill. To keep crunch store in a sealed jar.

To serve:

  1. Set the combination as you like. A: Lower disk of brandy, Lepsang parfait, figs parfait, Lepsang and finally brandy disk. B: figs parfait as the lower disk, topped by Lepsang, brandy, Lepsang and another figs parfait. Decorate plate with pomegranate seeds.


Related Posts

גרניטה ג'ינג'ר וליצי

גרניטה ג'ינג'ר וליצי

בארוחות שבהן מוגשות מנות עזות טעמים נהוג להגיש בין המנות מרענן חך, גרניטה מרעננת, פרוסות תפוח או אפילו לחם על מנת לאפשר לנקות את הפה מטעמי המנה הקודמת ולהכינו למנה הבאה. גרניטה ג'ינג'ר וליצי המנה הוגשה כחלק מארוחת אוריינטציה. אין דבר יותר כיפי ומרענן במהלך […]

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים

סטולאץ' הוא פודינג אורז שמגיע אלינו מן המטבח הטורקי. סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מתכוני אורז עולמי. סוטלאץ' חוויאג במרק תאנים חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון