תבשיל פרגיות בקארי בוטנים עשיר בטעמים שתמיד לוקח אותי בדמיון אל המזרח הרחוק.
פרגיות בקארי בוטנים
פרגיות בקארי בוטנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים.
פרגיות בקארי בוטנים
פרגיות בקארי בוטנים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח הודי, מטבח תילאנדי
תגיות פרגיות בקארי, קארי, קארי בוטנים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 6 hours 50 minutes
זמן הכנה כולל 7 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 347 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לתבשיל:
- 3 – 4 כפות שמן.
- 1½ ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות של 4 סנטימטר.
- 1 בצל.
- 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות.
- 2 גזרים חתוכים גס.
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות ארוכות.
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות ארוכות.
- 500 גרם שעועית רחבה חתוכה לרצועות.
- 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים.
לקארי:
- 3 כפות חמאת בוטנים חלקה.
- 1 כפית משחת קארי ירוקה.
- 1 פחית קרם קוקוס.
- ½ כוס רוטב צילי מתוק.
- 2 שיני שום כתושות.
- תוכן של שני תרמילי הל.
- 1 כפית כורכום.
- 1 כפית כמון.
- מלח.
להגשה:
- 3 חצאי בוטנים קלופים וקלויים.
אופן ההכנה
מטגנים את הפרגיות בסיר עם שמן חם 5 דקות להזהבה. מוסיפים בצל, תפוח אדמה וגזר ומזהיבים 5-4 דקות.
מוסיפים פלפלים, שעועית ירוקה, כרובית וג’ינג’ר ומאדים תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
מערבבים בקערה חמאת בוטנים, משחת קארי, חלב קוקוס, צ’ילי מתוק, שום ותבלינים.
יוצקים את הקארי לסיר עם הירקות והבשר, מביאים לסף רתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן ההגשה:
שמים את הקארי בקערות הגשה. מפזרים מעל את חצאי הבוטנים ומגישים.