פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

כדורי פלאפל חמים ומהבילים שעשויים מדגים. מוסיפים טחינה-יוגורט ונהנים.

פלאפל דגים

פלאפל דגים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות סובב ים תיכון.

 

פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

פלאפל דגים ברוטב טחינה ויוגורט

סוג המנה מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות חציל בטחינה, פלאפל, פלאפל דגים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 285 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לדג:

  • 1 ק"ג פילה דניס (5 דגי דניס מפולטים וללא העור).
  • 1 לימון.
  • 4 עלי דפנה.
  • מעט גרגרי פלפל שחור גרוסים גס.
  • 2 כפות שמן זית.

לפלאפל דגים:

  • 4 פרוסות לחם לבן ללא הקרום.
  • 2 חלבוני ביצה
  • קליפה מגוררת דק מ- 2 תפוזים.
  • 1 – 2 כפיות מלח.
  • מעט פלפל שחור גרוס דק.
  • 2 כפות שמן זית.
  • שמן לטיגון עמוק.

לרוטב:

  • 250 גרם טחינה איכותית – הר ברכה או היונה.
  • 2 שיני שום קצוצות דק.
  • מעט מלח.
  • מעט מלח לימון.
  • מיץ מלימון אחד.
  • מעט פלפל שחור גרוס דק.
  • 200 גרם יוגורט עיזים משובח ("צוריאל").

להגשה:

  • שמן זית.
  • אורגנו יבש.
  • מיץ לימון.
  • בצל ירוק.
  • לחם לבן.

אופן ההכנה

הכנת הדג ופלאפל הדגים:

  1. מניחים בסיר את פילה הדג ומכסים במים. מוסיפים את מיץ הלימון וכן את קליפות הלימון שנסחט. מוסיפים עלי הדפנה, שמן הזית ופלפל הגרוס. מביאים לרתיחה.

  2. מנמיכים האש ומבשלים 10 דקות. מוציאים את פילה הדג.

  3. שמים את פרוסות הלחם הלבן במי הבישול של הדג למספר דקות. מוציאים הפרוסות ומסננים מעט מהמים.

  4. בקערה מפוררים את הדג. מוסיפים את פרוסות הלחם המושרה וחלבון הביצה ולשים היטב. מוסיפים את גרידת התפוז, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה. צרים מהעיסה כדורים קטנים (פלאפלים).

  5. מטגנים בשמן עמוק עד שמתקבל צבע זהוב שחום. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים הנייר סופג.

הכנת הרוטב:

  1. שמים את הטחינה הגולמית בקערה ומערבבים תוך הוספת מים קרים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד סמיך למדי. מוסיפים השום, מיץ הלימון, מלח, פלפל ומלח הלימון ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים היוגורט בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מקרם אחיד בסמיכות רצויה.

  2. אופן ההגשה:

  3. שמים רוטב הטחינה בקערה, מפזרים אורגנו יבש ומעט שמן זית. מסדרים את כדורי הפלאפל החמים בקערה ומזליפים מיץ לימון מעל. מגישים מיד עם לחם לבן ובצל ירוק.

  4. ניתן להכין את עיסת כדורי הפלאפל כמה שעות מראש ולשמור מכוסה במקרר (להקפיד שיישאר לח).

  5. רצוי להכין רוטב הטחינה מראש ולהניח במקרר ליום יומיים.

  6. לשים לב. בעת הטיגון, הפלאפל תופס צבע במהירות. זהירות לא לשרוף. להשגת תוצאות טובות במיוחד, ניתן לטגן עד הזהבה קלה, להוציא מהשמן ולתת לפלאפל לנוח מספר דקות בקערה מכוסה ואח"כ להחזיר לטיגון מהיר נוסף עד להשחמה קלה.


Related Posts

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

מה צריך יותר מסיגרים ממולאים בכבש, בתיבול ראס אל חנות בליווי של טחינה? האמת, עוד סיגר אחד או שניים. סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. […]

סלט ערבי

סלט ערבי

סלט ירקות מפנק שנקצץ קטן קטן עם המון אהבה. נענע קצוצה שמוסיפה רעננות ושימוש בשמן זית איכותי וטחינה מעולה מבטיחים לכם מנה נפלאה. סלט ערבי סלט ערבי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. עם השנים הפך הסלט הערבי כאחד מסימניה של ארוחת הבוקר הישראלית. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון