פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות

פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות

מטגנים את הסלמון לקבלת עור קריספי. לאחר מכן מוסיפים לסלמון ציר מצומצם של עגבניות מרוסקות ומסוננות.

פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות

פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה.

פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות

פילה סלמון מטוגן במחבת מוגש בתרכיז עגבניות

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות בליני סלמון, סלמון בתרכיז עגבניות, פילה סלמון
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 37 minutes
זמן הכנה כולל 57 minutes
מנות 6
קלוריות 265 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 נתחי פילה סלמון (200 גרם כ"א) ללא עצמות ועם העור.
  • עגבניות אדומות בשלות ומוצקות מאיכות מעולה.
  • כוס שמן זית.
  • 25 גרם חמאה.
  • מלח.
  • פלפל גרוס.

אופן ההכנה

  1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת לקבלת מיץ עגבניות ללא קליפות וגרעינים.

  2. מרתיחים את המיץ ומצמצמים לקבלת מחצית הכמות. אפשר להשיג טעם מרוכז יותר על ידי העברת 1/3 מן המיץ המצומצם דרך בד גזה ולצמצם לחצי. מוסיפים חצי זה לשאר מיץ העגבניות המצומצם.

  3. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ובמעט פלפל גרוס. מחממים מחבת היטב עם שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את הסלמון במחבת כשהעור כלפי מטה והמכסים את המחבת.

  4. מבשלים 2 דקות. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עוד 7 דקות. לא הופכים הדג!!

  5. ממיסים את החמאה בעדינות תוך כדי טריפה במיץ העגבניות המצומצם לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח.

  6. להגשה: יוצקים מרוטב העגבניות לקערת מרק אישית, מניחים נתח סלמון כשצדו השחום כלפי מעלה ומגישים מיד.


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון