פילה מוסר שנצרב על מחבת ומבושל ברוטב על בסיס רימונים ושמנת.
פילה מוסר ברוטב רימונים
פילה מוסר ברוטב רימונים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן.
פילה מוסר ברוטב רימונים
פילה מוסר ברוטב רימונים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות מוסר, מוסר ברוטב רימונים, רוטב רימונים
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 4 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 5 hours 10 minutes
מנות 6
קלוריות 305 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 4 פרוסות פילה מוסר עם העור.
- 2 קופסאות שמנת לקצפת.
- 2 כוסות מיץ רימונים אורגני (יש לצמצם למחצית או לקנות תרכיז רימונים).
- 25 כרם חמאה.
- מלח.
- פלפל שחור טחון.
- 1 לימון.
- 8 כפות ברנדי.
אופן ההכנה
לשטוף את הפילה ולנגב היטב.
לפזר מלח ופלפל משני הצדדים. לזלוף מיץ לימון משני הצדדים ולשמור להשריה במקרר למספר שעות.
מנגבים את הדגים מנוזלי ההשריה.
במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים את הדג עד להזהבה משני הצדדים (תחילה עם העור למעלה).
מוסיפים למחבת את תרכיז הרימונים ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל. מביאים את הרוטב לרתיחה והפכים את הדג. מוסיפים את הברנדי ומשלהבים אותו. מוספים את השמנת ומערבבים מבלי לפגוע בפילה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהדג מוכן.
מוציאים את הדג וממשיכים לבשל את הרוטב עד להסמכה. בודקים שוב את התיבול ומגישים.