פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

מנה נפלאה מן המטבח הפרואני. השילוב של הדג, הצ'ימיצ'ורי, רוטב הלימון החריף, הקינואה והקשיו הפיקנטי יוצרים בפה הרמוניה של טעמים שלא תשכחו במהרה.

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית.

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח פרואני
תגיות לברק, צ'ימיצ'ורי, קינואה
זמן הכנה 50 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 25 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לקינואה:

  • 1 כוס קינואה שטופה ומסוננת.
  • 2 כוסות מים.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.

לדג:

  • 4 לברקים מפולטים עם העור.
  • 10 כפות  קינואה מבושלת.
  • 6 כפות צ'ימיצ'ורי ירוק.
  • 20 יחידות קשיו מתובל קצוץ.
  • 8 כפות רוטב לימון חריף.

לרוטב צ'ימיצ'ורי ירוק:

  • ½ ליטר שמן זית.
  • ½ צרור  נענע מופרדת לעלים.
  • 1 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים.
  • ¼ צרור אורגנו מופרד לעלים.
  • ½ צרור כוסברה מופרדת לעלים.
  • 8 שיני שום.
  • מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

לקשיו המתובל:

  • קשיו לא קלוי.
  • חמאה, מלח, אבקת סוכר ופפריקה חריפה לפי טעם.

לרוטב לימון חריף:

  • 3 פלפלים אדומים.
  • 30 מ"ל  סויה.
  • 50 מ"ל מיץ לימון.
  • 100 מ"ל שמן.
  • 1 קורט מלח.
  • 1 כפית כמון.
  • 1 כפית שאטה טחון.
  • כפיות פלפל שחור.
  • 1 כפית סוכר.
  • 2 כפיות שום קצוץ.

אופן ההכנה

הכנת הקינואה:

  1. מכניסים את הקינואה, המים והמלח ופלפל לתוך סיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קנטה עד להספגות כל המים בקינואה כ- 15 – 20 דקות. בודקים תיבול.

הכנת הצ'ימיצ'ורי:

  1. קוצצים (אפשר גם במעבד מזון רק להימנע מליצור קרם) את כל עשבי התיבול והשום. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים לימון, מלח ופלפל. מזליפים את השמן לאט לאט לתערובת תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית.

הכנת הקשיו המתובל:

  1. ממיסים את החמאה, מוסיפים פנימה את התבלינים ואבקת הסוכר ומקרמלים מעט.

  2. מוסיפים את הקשיו, מקפיצים ומעבירים לתבנית אפייה רחבה. אופים בטמפ' של 150-160 מעלות עד לייבוש.

הכנת רוטב לימון חריף:

  1. טוחנים יחד את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת רוטב חלק.

הכנת הלברק:

  1. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס. מחממים היטב מחבת ברזל עם מעט שמן וצורבים את הדג כשהעור כלפי מטה עד שנעשה פריך. לאחר כ-4 דקות הופכים את הדג, וצורבים עוד כדקה שתיים.

הרכבת המנה:

  1. מחממים את הקינואה עם הצ'ימצ'ורי והקשיו ומתבלים במלח ופלפל גרוס. עורמים על כל צלחת 2 כפות קינואה, יוצקים 2 כפות מהרוטב בצד הקינואה ועליו מניחים את נתחי הדג.


Related Posts

דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג. דג ממולא דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית. אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא.  דג […]

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון