פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי

פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי

פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי

פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.

פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי

פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות פורטבלו בגריל, פטריות בגריל, פטריות ברוטב בלסמי, פטריות פורטבלו
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 8 minutes
זמן הכנה כולל 18 minutes
מנות 6
קלוריות 177 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

פטריות:

  • 6 פטריות פורטבלו בינוניות.
  • עלי פטרוזיליה לקישוט.

לרוטב:

  • 1 כוס שמן זית משובח.
  • ½ כוס חומץ בלסמי משובח במיוחד.
  • ¼ כוס רוטב סויה.
  • 4 שיני שום קצוצות דק.
  • מלח פלפל שחור גרוס.
  • ¼ כפית כמון.

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי רוטב.

  2. מפרידים את רגל הפיטריה כך שיווצר בור קטן במקום הרגל. מלהיטים מחבת גריל ומורחים במעט שמן זית. מניחים במחבת את הפיטריות "על הגב" ויוצקים מהרוטב לתוך הפטריה. צולים 4 דקות, הופכים וצולים עוד 3 דקות. הופכים שוב "על הגב" ומוסיפים שוב מהרוטב. צולים עוד כדקה. מורידים מהגריל.

  3. מגישים כל פטריה בצלחת אישית קטנה. מקשטים עם עלה פטרוזיליה .

  4. הערות: יש לבחור פטריות שלמות ועגולות כך שבעט צלית הפטרייה על הגב ניתן יהיה להוסיף מהרוטב בלי שישפך מהפטרייה למחבת. כך ייספג כל הרוטב בפיטריה.

  5. רצוי להגיש חם מיד לאחר הטיגון. אך ניתן להכין כשעה מראש ולחמם לפני ההגשה בתנור שחומם ל- 80 מעלות.

  6. הטעם נקבע לפי טיב חומרי הרוטב. חובה להשתמש בשמן מעולה ובעיקר בחומץ בלסמי משובח (מומלץ חומץ בלסמי ממודנה: Nonna Carlitta – Invencchiato/ 4 leafs)


Related Posts

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים אשר מקורם במטבח הסיני, ומתבשילי הקארי של המטבח ההודי. מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת […]

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני. פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון