פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
פטריות פורטבלו בגריל עם רוטב בלסמי
חומרים
פטריות:
- 6 פטריות פורטבלו בינוניות.
- עלי פטרוזיליה לקישוט.
לרוטב:
- 1 כוס שמן זית משובח.
- ½ כוס חומץ בלסמי משובח במיוחד.
- ¼ כוס רוטב סויה.
- 4 שיני שום קצוצות דק.
- מלח פלפל שחור גרוס.
- ¼ כפית כמון.
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי רוטב. 
- מפרידים את רגל הפיטריה כך שיווצר בור קטן במקום הרגל. מלהיטים מחבת גריל ומורחים במעט שמן זית. מניחים במחבת את הפיטריות "על הגב" ויוצקים מהרוטב לתוך הפטריה. צולים 4 דקות, הופכים וצולים עוד 3 דקות. הופכים שוב "על הגב" ומוסיפים שוב מהרוטב. צולים עוד כדקה. מורידים מהגריל. 
- מגישים כל פטריה בצלחת אישית קטנה. מקשטים עם עלה פטרוזיליה . 
- הערות: יש לבחור פטריות שלמות ועגולות כך שבעט צלית הפטרייה על הגב ניתן יהיה להוסיף מהרוטב בלי שישפך מהפטרייה למחבת. כך ייספג כל הרוטב בפיטריה. 
- רצוי להגיש חם מיד לאחר הטיגון. אך ניתן להכין כשעה מראש ולחמם לפני ההגשה בתנור שחומם ל- 80 מעלות. 
- הטעם נקבע לפי טיב חומרי הרוטב. חובה להשתמש בשמן מעולה ובעיקר בחומץ בלסמי משובח (מומלץ חומץ בלסמי ממודנה: Nonna Carlitta – Invencchiato/ 4 leafs) 




