בתוך המילוי של הפטריות מסתתר לו ליקר הסאוטרן קומפורט - ליקר וויסקי ואפרסקים.
פטריות ממולאות בניחוח דרומי
פטריות ממולאות בניחוח דרומי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול.
הסוד במתכון הפטריות הממולאות מסתתר לו במילוי ליקר סאוטרן קומפורט.
סאוטרן קומפורט
ב- 1874 באר מן אירי בשם מרטין וילקס הרון מזג ללקוחותיו וויסקי שעשה דרכו לאורך נהר המיסיסיפי מטנסי וקנטקי. הוא המציא משקה אלכוהולי עם טעמים: קינמון, וניל, לימון, תפוזים, אפרסקים ועוד מיני פירות דבש ותבלינים אשר הושרו באלכוהול דגנים.
פטריות ממולאות בניחוח דרומי
פטריות ממולאות בניחוח דרומי
חומרים
לפטריות:
- 15 פטריות גדולות.
- 2 – 3 כפות חמאה מומסת.
- מלח ופלפל.
למילוי:
- 2 כפות שאלוטס קצוצים דק.
- 2 כפות חמאה.
- 1 כף קמח.
- ¼ כוס שמנת מתוקה 38%.
- ¼ כוס ליקר Southern Comfort.
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 2 כפות הם קצוץ דק.
- 2 כפות אגוזי פקאן קצוצים דק.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת.
- עלי פטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה
הכנת הפטריות:
מפרקים לכל פטריה את הגזע ושומרים בצד.
ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית. מאדים את הפטריות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. מסדרים את הפטריות על נייר אפיה בתבנית. מיבשים את הנוזלים שהצטברו בפטריות עם מגבת נייר. מתבלים במלח ופלפל. מחממים תנור ל- 190 מעלות.
הכנת המילוי:
קוצצים את גזעי הפטריות ששמרנו. סוחטים אותם ביד להיפטר מנוזלים ומאדים אותם בחמאה יחד עם השאלוטס הקצוצים במחבת על אש נמוכה כ- 4 – 5 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים למשך דקה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד השהתערובת מסמיכה.
מוסיפים את ה-Southern Comfort, הפטרוזיליה הקצוצה, ההאם והפקאנים. מערבבים היטב ומבשלים למשך דקה. מתבלים במלח ופלפל.
ממלאים כל פטריה בתערובת ומפזרים מעל גבינת הפרמז'ן. אופים בתנור כ- 15 דקות. מקשטים בעלי הפטרוזיליה ומגישים.