פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

מנת הפטה כבד היא אחת ממנות הפתיחה הקלאסיות ביותר שיש. לצד מנת הפטה נהוג להגיש מרקחת מתקתקה של פרי או ירק.

פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני.

פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח בריטי, מטבח צרפתי
תגיות פטה כבד
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 days 1 hour
זמן הכנה כולל 2 days 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1.2 kg Chicken liver.
  • 300 grams Butter.
  • Cognac.
  • 10 Bay leafs.
  • English peppers.
  • 8 Leeks.
  • 350 grams Honey.
  • Assorted biscuits.

אופן ההכנה

Liver Pate:

  1. Marinade liver with the Cognac, bay leafs and English peppers for 24 hours.

  2. Place livers in a strain until all fluids run out.

  3. In a hot pan seal/fry livers with bay leafs and English peppers. Livers must remain rare.

  4. Puree livers, butter, salt and pepper. Move to pate dish and chill for 24 hours.

Honey leek:

  1. Slice leeks to thin disks and sweat in butter with bay leafs and English peppers until soft. Do not color.

  2. Add honey and boil for an additional 5 minutes. Keep refrigerated for at least 24 hours.

To serve:

  1. Remove leeks from fridge at least 1 hour before serving.

  2. Place pate on plate with leeks, and assorted crackers.

  3. Decorate with English peppers and sea salt.


Related Posts

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

יש לי שני זכרונות חזקים ממסעדת קימל של השף שאול בן אדרת שנסגרה לפני כמה שנים; מדפי הירקות על הקיר; ומנת הפטה כבד עוף בקלבדוס. פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי. […]

טארט כרישה פתוח

טארט כרישה פתוח

למרות שהמנה הזו באה מן המטבח הבריטי היא תמיד משום מה מזכירה לי משום מה קצת את הקרוק מאדאם פחות ההאם. טארט כרישה פתוח המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. מנה מן המטבח הבריטי שתמיד מזכירה לי את הקרוק מאדאם. דיסקית בצק פריך […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון