יש לי שני זכרונות חזקים ממסעדת קימל של השף שאול בן אדרת שנסגרה לפני כמה שנים; מדפי הירקות על הקיר; ומנת הפטה כבד עוף בקלבדוס.
פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.
מסעדת קימל, של השף שאול בן אדרת, נסגרה לפני כמה שנים אך השאירה מאחוריה געגועים לכמה מן המנות המצוינות שהוגשו במסעדה כדוגמת פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש.
קלבדוס
קלבדוס הוא ברנדי תפוחים המיוצר בחבל נורמנדי שבצרפת. אם אין לכם קלבדוס אתם יכולים להחליף אותו בברנדי או קוניאק.
פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש - מסעדת קימל
פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש - מסעדת קימל
חומרים
לפטה:
- 1 ק"ג כבד עוף מנוקה היטב.
- 250 גרם חמאה.
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק.
- 4 עלי דפנה.
- 1 גבעול רוזמרין.
- 1 גבעול טימין.
- 2 שיני שום.
- אגוז מוסקט מגורר (בנדיבות- כחצי אגוז קטן).
- 3 כפות קלבדוס (או קוניאק).
- מלח ופלפל.
- 150 גרם שקדים או אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס.
לרוטב:
- ½ כוס דבש.
- 4 כפות סוכר חום.
- 2 טיפות מי ורדים.
- 1 כפית חומץ בן יין.
- 2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
הכנת הפטה:
ממיסים את החמאה ומאדים את בצלים, מוסיפים את יתר חומרי הפטה (למעט השקדים הקצוצים) ומטגנים על אש גבוהה עד שהכבד מאבד את צבעו.
מסירים את עלי התיבול, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה.
פורסים יריעת ניילון נצמד על תבנית פטה, על הניילון מניחים את השקדים/אגוזים ויוצקים את תערובת הפטה, משטחים, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למספר שעות.
הכנת הרוטב:
מבשלים את חומרי הרוטב בסיר קטן על להבה נמוכה כ 10 דקות. מתקנים תיבול.
אופן ההגשה:
מעבירים את הפטה לצלחת הגשה ומגישים עם הרוטב.