אחת ממנות הפתיחה האהובות עלי בכל מסעדה. פטה כבד שמוגש עם ריבה מתקתקה לצידו.
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש
חומרים
לפאטה:
- 300 גרם חמאה.
- 8 בצלים בינוניים, קצוצים.
- 2½ ק"ג כבדי עוף טריים.
- 10 עלי דפנה.
- 1 גבעול רוזמרין צעיר.
- 1 גבעול טימין.
- 6 שיני שום.
- 1 אגוז מוסקט טרי מגורר.
- ½ כוס קלבדוס.
- מלח, פלפל שחור.
- 250 גרם שקדים
לרוטב:
- ½ כוס דבש.
- 4 כפות סוכר חום.
- 2 טיפות מי ורדים.
- 1 כפית חומץ בן יין אדום.
- 2 עלי דפנה.
אופן ההכנה
הכנת הפאטה:
מטגנים את הכבדים קלות במחצית החמאה, עד שהם הופכים וורודים בפנים אך עדיין רכים. מעבירים את הכבדים המטוגנים לכלי לקירור.
מוסיפים קלבדוס לשארית הנוזלים, מקרצפים התחתית ולאחר דקה מוסיפים לכבדים. במחצית החמאה שנותרה מטגנים את הבצלים ומוסיפים את עלי הדפנה,הרוזמרין ושיני השום. ממשיכים לטגן קלות עד הזהבה.
מוסיפים את החמאה שנותרה לתערובת ומוסיפים את כל התערובת לכבדים. מטגנים את השקדים במעט חמאה שנותרה ומוסיפים אותם לכבדים ושאר התערובת.
מעבירים את כל התערובת למג'ימיקס לערבול עד שמתקבלת תערובת חלקה. תוך כדי הערבול מוסיפים: מלח,פלפל שחור ומעט קלבדוס ואת כל אגוז המוסקט המגורר. מעבירים לכלי שבתוכו ניילון נצמד ולמקרר ללילה. לקראת ההגשה: מעבירים למקפיא לשם "עיצוב צורה קשיחה" עד התקשות.
הכנת הרוטב:
מחממים את הדבש בסיר קטן, לאחר שיימס מוסיפים את הסוכר החום, מי הוורדים,החומץ ועלי הדפנה. מחממים כ 5 דקות על אש בינונית.
אופן ההגשה:
מוציאים את הכבד מהמקפיא (מחזיקים אותו במקפיא כ 10 דקות לפני ההגשה), חותכים לפרוסות ומגישים עם הרוטב.