פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני.
פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני
פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.
פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני
פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני
חומרים
לפוקצ'ה לבנה:
- 1 ק"ג קמח לבן (שטיבל 2).
- 2 כפות סוכר.
- 3 כפיות מלח.
- 3 כפות שמן זית.
- 25 גרם שמרים (שימרית).
לפוקצ'ה שיפון:
- 600 גרם קמח לבן (שטיבל 2).
- 100 גרם קמח שיפון (שטיבל 7).
- 3 כפיות מלח.
- 3 כפיות שמן זית.
- 25 גרם שמרים (שימרית).
אופן ההכנה
בקערה לישה מערבבים הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במערבל חשמלי תוך הוספת השמן והמים בהדרגה כ-10 דקות. יוצרים כדור. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת. מחלקים ל 4 כדורים ועוטפים בניילון נצמד (ניתן גם להקפיא).
מחממים מראש אבן שמוט בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות למשך חצי שעה.
משטחים את כדור הבצק בידיים (לא מרדדים!) ומניחים את הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים מעט והתחתית מזהיבה. הופכים ואופים עוד כ-2 דקות. הופכים שוב ווהפעם מורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.