פאייה בשר ופירות ים

פאייה בשר ופירות ים

פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית, שם שמשמעו "מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאייה" הפכה שם נרדף למחבת.

פאייה בשר ופירות ים

פאייה בשר ופירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי.

פאייה בשר ופירות ים

פאייה בשר ופירות ים

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ספרדי
תגיות פאייה, פאייה פירות ים
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 25 minutes
מנות 6
קלוריות 344 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 250 גרם פילה חזיר מחולק לריבועים.
  • 250 גרם פילה פרגיות מחולק לריבועים.
  • 300 גרם צדפות/מולים/לנגוסטין/שרימפס לפי המצאי.
  • כוסות ציר דגים.
  • ½ כוס יין לבן.
  • 2 כוסות אורז.
  • 1 כפית כורכום.
  • 2  פלפלים חתוכים לרצועות.
  • 3 גזרים חתוכים לרצועות.
  • 4 מקלות סלרי חתוכים לרצועות.
  • 1 בצל חתוך לרצועות.
  • 2 – 3 שיני שום.
  • פלפל חריף לפי הטעם.
  • פלפל ומלח לפי טעם.

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הירקות בכלי רחב. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף.

  2. בכלי אחר מטגנים את בשר החזיר והעוף לסגירה. מוסיפים את הבשר לירקות ומערבבים.

  3. מוסיפים אורז ומאדים עד להזהבה.

  4. מוסיפים ציר דגים ויין מכסים עד למוכנות האורז ( 15-20 דקות).

  5. מוסיפים את פירות הים לעוד 10 דקות. אם צריך מוסיפים נוזל.


Related Posts

שרימפס בפנקו

שרימפס בפנקו

אין נשנוש יותר טעים משרימס בציפוי פנקו. שרימפס עסיסי עם ציפוי אקסטרה פריך שמתפצפץ בפה בשילוב של רוטב צ'ילי מתוק חריף. שרימפס בפנקו שרימפס בפנקו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פירות ים. פרורי הפנקו היפניים הם פרורי לחם אשר מיוצרים מסוג מסויים של לחם […]

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי הבשר הכי טעימים שתאכלו. כדורי בשר מבושלים ברוטב קארי צהוב על בסיס חלב קוקוס. שילוב טעמים נפלא המשלב מתיקות, חריפות, חמיצות ומליחות. כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אורז עולמי. כדורי בשר תאילנדים בליווי […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון