עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב

עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב

עלי פילו הם המצאה גאונית. משמנים את העלים. ממלאים, אופים או מטגנים ומקבלים מאפה פריך ומתפצפץ בפה.

עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב

עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.

עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב

עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות עלי פילו, עלי פילו ממולאים
זמן הכנה 4 hours 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 5 hours
מנות 6
קלוריות 256 kcal

חומרים

  • 300 גרם תרד.
  • 3 כבדי עוף.
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים.
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • 2 כפות שמיר קצוץ.
  • 1 כוס  קוביות חזה עוף מבושל קלות.
  • 150 גרם חזה אווז מעושן.
  • 1 ביצה.
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ.
  • מלח ופלפל שחור.
  • 500 גרם עלי פילו.

אופן ההכנה

  1. חולטים את עלי התרד כ- 2 דקות במים רותחים ומסננים.

  2. מטגנים קלות את הכבדים. מטגנים את הבצל הירוק. טוחנים במעבד מזון את התרד עם עשבי התיבול וכבד עוף אחד.

  3. חותכים את הכבדים הנותרים לקוביות, מערבבים יחד עם התרד הטחון, קוביות העוף, חזה האווז המעושן, הביצה והפיסטוקים.מתבלים את כל התערובת.

  4. מניחים עלה פילו על משטח עבודה, ממלאים בחלק מהמלית, מקפלים למלבן. מורחים מעט בחמאה ואופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס כ- 15 דקות.

  5. ניתן להגיש עם רוטב ציר עגל ביין אדום. ציר העגל עשוי בדומה לרוטב חזות העוף אולם אין צורך בחרדל ובשמנת ובמקום היין הלבן שמים כמות זהה של יין אדום (זהה לכמות ציר העגל).



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון