עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה

עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה

העוגה הזו כולה הפתעה על גבי הפתעה. האגסים ממולאים בשוקולד. העוגה ממולאת באגסים ועל כל זה בא רוטב חלבה.

עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה

עוגת שוקולד עם אגסים ורוטב חלבה – המנה הוגשה כחלק מ-ארוחת אגסים ותפוחים.

עוגת שוקולד שהיא עוגה אישית (קאפקייק).

עוגת שוקולד שהיא בעצם עוגת הפתעות.

בתוך העוגה מונח אגס שבושל ביין חצי יבש, מה שמעניק לו ניחוח חמצמץ מתקתק. האגס עצמו ממולא בקרם שוקולד.

מעל העוגה אנחנו מזלפים קרם חלבה ויש לנו קינוח מהסרטים. 

אגסים ממולאים בשוקולד בתוך עוגת שוקולד עם רוטב חלבה

אגסים ממולאים בשוקולד בתוך עוגת שוקולד עם רוטב חלבה 

סוג המנה מנות אחרונות, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אגס ממולא, אגסים ממולאים, עוגת שוקולד, רוטב חלבה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 55 minutes
קירור 12 hours
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 12
מחבר Gentleman Club

חומרים

להכנת האגסים

  • 12 אגסים
  • 1 בקבוק יין לבן חצי יבש
  • 2 כוסות פאנטה (משקה תפוזים מוגז)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 מקל קינמון

למילוי השוקולד

  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

להכנת העוגה

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • כוס חלב
  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס קמח

להכנת רוטב החלבה

  • כוסות חלב
  • 3 חלמונים
  • ¼ כוס סוכר וניל
  • 100 גרם חלבה וניל

אופן ההכנה

הכנת מילוי השוקולד

  1. מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מעבירים למקרר למספר שעות עד להתייצבות.

הכנת העוגה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

    ממיסים את השוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל. במקביל מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 7-5 דקות עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מקפלים לקצף את תערובת השוקולד. מקפלים פנימה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת העוגה והאפייה

  1. ממלאים כל אגס במלית השוקולד בעזרת כף או שקית זילוף (עדיף בשקית זילוף).

    ממלאים את התבניות (תבניות Cupcake) בתערובת העוגות עד למחצית הגובה בלבד. מניחים בכל שקע את האגס הממולא ומניחים לו לשקוע עד התחתית (רק שהצ'ופצ'יק שלו יציץ מלמעלה). אופים 18-15 דקות, עד שהעוגות תפוחות, יציבות ועדיין רכות. מצננים. מחלצים את העוגות החמימות מהתבניות (אם התקררו אפשר לחמם במיקרוגל 15-20 שניות). מניחים על צלחות ההגשה ויוצקים מסביב מעט מרוטב ששמרנו בצד.

הכנת רוטב החלבה

  1. מקציפים חלמונים וסוכר לקצף בהיר ואוורירי.

    מחממים חלב בסיר קטן כמעט עד רתיחה. מזליפים את החלב לחלמונים תוך כדי הקצפה ידנית איטית מאוד ומעבירים לסיר הממוקם מעל למחבת מלאה במים (עד מחצית מגובה).

    מערבבים את הקרם מעל האש הבינונית ומפוררים לתוכו את החלבה.

הגשת המנה

  1. מפזרים את רוטב החלבה על האגסים הנמצאים בתוך העוגה. ניתן להגיש עם גלידה.


Related Posts

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

איך יודעים שהאגס בשל לאכילה? לוחצים בעדינות על צוואר האגס. אם האזור רך ונכנע ללחיצה האגס בשל. אם האגס קשה עדיף לקחת אגס אחר. אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין – המנה הוגשה כחלק מן ארוחת אגסים ותפוחים. בחרתי להכין לארוחה […]

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו

לוקחים אגס ומבשלים אותו ביין. את האגס ביין ממלאים בתערובת גבינות. מוסיפים לו אגוזים ופיסטוקים בשביל הקראנץ ועוטפים את הכל בבצק פילו פריך. אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו אגסים ביין ממולאים בגבינה ואגוזים במעטפת פילו – מנה זו הוגשה כחלק מארוחת פירות. המנה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *