סלמון מעושן בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות

סלמון מעושן בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות

סלמון מעושן במשרה של שמיר קצוץ וצלפים. הסלמון עסיסי ומלא טעמי עישון.

סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות

סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה במעשנה.

סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות

סלמון בשמיר וצלפים בעישון של שלוש שעות

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות בליני סלמון, דג סלמון, סלמון מעושן
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 day 3 hours
מנות 6
קלוריות 202 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 ק"ג פילה סלמון טרי (שלא הוקפא).
  • 1 צרור שמיר.
  • 1 צנצנת קטנה של צלפים.
  • 2 לימונים.
  • חמאה מלוחה.
  • שמן זית.

אופן ההכנה

  1. מדליקים את המעשנת ומייצבים את הטמפרטורה על 100 – 110 מעלות. ממלאים את קערת המים במעשנת.ניתן להוסיף כפיס עץ אחד לצרך העשרת הטעם. אני מעדיף את המתכון הזה עם מינימום טעם עישון ולכן איני מוסיף כפיס לצורך ייצור עשן.

  2. קוצצים את השמיר והצלפים ו"עוטפים" את פילה הסלמון. מניחים את הפילה העטוף בתבנית חד פעמית. ניתן להשאיר במקרר למשך לילה אולם לא חובה.

  3. לפני העישון סוחטים את הלימונים על הפילה. מגלחים פרוסות חמאה דקות מאוד ומניחים מעל הפילה. לכסות כ- 50% משטח הפילה.

  4. מעשנים למשך שלוש שעות עישון רטוב. זאת אומרת הפילה טובל בנוזלים שמופרשים ממנו, נוזלי הלימון והחמאה המומסת. לא מכסים את התבנית!

  5. מגישים את פרוסות הסלמון עם הציפוי ויוצקים טיפה מן הרוטב על המנה.


Related Posts

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת

קרפ הוא כלי קיבול נפלא למילויים בטעמים שונים, גם מלוחים וגם מתוקים. קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת הבסטיליה בנורמנדי ובראטן. קרפ ממולא במוס סלמון וברוטב שמנת חזרה לרשימת המתכונים

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. פילה סלמון קריספי ברוטב […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *