סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

מסעדת פוד ארט של השף ירון קסטנבוים איננה כבר איתנו אבל המסעדה והמנה של הסלמון הכבוש בדבש ותבלינים בהחלט השאירו עלי רושם בלתי נשכח.

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי.

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

סלמון כבוש בדבש ותבלינים עם קרם פרש – מסעדת פוד ארט

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח נורווגי
תגיות סלמון כבוש
זמן הכנה 12 hours 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ק"ג פילה סלמון נקי מעור ועצמות.
  • ½ כוס דבש.
  • 1 כוס מלח גס.
  • 2 כוסות  שמיר קצוץ גס.
  • 4 כפות מכל סוג – זרעי כוסברה, זרעי חרדל, זרעי שומר ופלפל שחור גרוס (קלויים במחבת יבשה עד שמתחילים להעלות ניחוח).

למטבל:

  • 250 גרם קרם פרש.
  • ¼ צרור עירית קצוצה.
  • ביצי סלמון (אופציונלי).

אופן ההכנה

  1. מברישים את הסלמון בדבש ומצפים במלח, שמיר ותערובת התבלינים משני הצדדים. מכסים בניילון נצמד ל 12 שעות במקרר.

  2. מסירים את הניילון ומגרדים את ציפוי הכבישה.

  3. פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם קרם פרש ומקשטים בביצי סלמון ועירית קצוצה.


Related Posts

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

יש לי שני זכרונות חזקים ממסעדת קימל של השף שאול בן אדרת שנסגרה לפני כמה שנים; מדפי הירקות על הקיר; ומנת הפטה כבד עוף בקלבדוס. פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי. […]

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון