אני מאוד אוהב את השילוב של תרד חי בסלטים. עלי התרד תמיד מוסיפים קראנציות נפלאה לכל סלט.
סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות
סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יש עשן ללא מעשנה.
אני מאוד אוהב סלטים שיש בהם תרד טרי. התרד מוסיף רעננות וקראנציות לכל סלט שתוסיפו אותו אליו.
מאחר והשילוב של תרד ועישון נראה לי מאוד מסקרן החלטתי לנסות ולבדוק אם השילוב עובד. לאחר כמה ניסיונות עם שבבי עישון שונים כמו מסקיט, צ'רי, היקורי ושבבי תפוח בחרתי בשבבי התפוח שהכי התאימו והחמיאו לתרד.
עוד שכבה של טעם
על מנת לשדרג את טעמי הסלט הוספתי לסלט גבינת פטה שהמליחות שלה משתלבת היטב עם טעמי התרד וטעמי העישון. בנוסף הוספתי פקאנים מסוכרים וחמוציות להוסיף עוד שכבה של טעמים מתקתקים לסלט.
סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות
סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות
חומרים
- 1 חבילה תרד טרי
- 250 גרם גבינת פטה
- ½ כוס פקאן סיני
- ½ כוס חמוציות טבעיות
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- ½ כפית מלח
- שבבי עץ תפוח לאקדח העישון
אופן ההכנה
שוטפים את התרד ומיבשים במייבש חסה.
אם אין מייבש חסה אפשר לשים עת העלים במגבת ולסובב את המגבת במהירות מעל הראש הצנטרפוגה תייבש את העלים.
שמים את העלים בכלי ייעודי לעישון או כל כלי שאפשר לאטום.
מטעינים את אקדח העישון בשבבי עץ תפוח ומפעילים.
מזרימים עשן אל הכלי עם התרד. נותנים לתרד לעמוד שלוש דקות.
מעבירים את התרד לקערה. מערבבים את התרד עם שמן הזית, החומץ, הפקאנים, החמוציות והמלח.
מעבירים את הסלט לצלחות הגשה ומסדרים פרוסות של גבינת הפטה על ערמת התרד.