סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

אני מאוד אוהב את השילוב של תרד חי בסלטים. עלי התרד תמיד מוסיפים קראנציות נפלאה לכל סלט.

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יש עשן ללא מעשנה.

אני מאוד אוהב סלטים שיש בהם תרד טרי. התרד מוסיף רעננות וקראנציות לכל סלט שתוסיפו אותו אליו. 

מאחר והשילוב של תרד ועישון נראה לי מאוד מסקרן החלטתי לנסות ולבדוק אם השילוב עובד. לאחר כמה ניסיונות עם שבבי עישון שונים כמו מסקיט, צ'רי, היקורי ושבבי תפוח בחרתי בשבבי התפוח שהכי התאימו והחמיאו לתרד. 

עוד שכבה של טעם

על מנת לשדרג את טעמי הסלט הוספתי לסלט גבינת פטה שהמליחות שלה משתלבת היטב עם טעמי התרד וטעמי העישון. בנוסף הוספתי פקאנים מסוכרים וחמוציות להוסיף עוד שכבה של טעמים מתקתקים לסלט. 

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

סוג המנה מנת פתיחה, סלטים, תוספת
סוג המטבח מטבח מודרני
תגיות גבינת פטה, חמוציות, פטה, פקאן סיני, תרד
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 5 minutes
עישון 3 minutes
מנות 6
קלוריות 138 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 חבילה תרד טרי
  • 250 גרם גבינת פטה
  • ½ כוס פקאן סיני
  • ½ כוס חמוציות טבעיות
  • ¼ כוס שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • ½ כפית מלח
  • שבבי עץ תפוח לאקדח העישון

אופן ההכנה

  1. שוטפים את התרד ומיבשים במייבש חסה.

    אם אין מייבש חסה אפשר לשים עת העלים במגבת ולסובב את המגבת במהירות מעל הראש הצנטרפוגה תייבש את העלים.

  2. שמים את העלים בכלי ייעודי לעישון או כל כלי שאפשר לאטום.

    סלט-תרד-עישון-התרד
  3. מטעינים את אקדח העישון בשבבי עץ תפוח ומפעילים.

    מזרימים עשן אל הכלי עם התרד. נותנים לתרד לעמוד שלוש דקות.

    עישון-סלט-התרד
  4. מעבירים את התרד לקערה. מערבבים את התרד עם שמן הזית, החומץ, הפקאנים, החמוציות והמלח.

  5. מעבירים את הסלט לצלחות הגשה ומסדרים פרוסות של גבינת הפטה על ערמת התרד.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזה עוף הוא אחד הנתחים הקלים למילוי. מבקשים מן הקצב לפרוס את חזה העוף דק. משטחים, ממלאים מגלגלים והחזה מוכן לבישול. חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. חזות […]

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט קליל וטעים של תרד ופרמזן שמתאים בצורה מושלמת לימי הקיץ החמים. טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית. מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון