סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

העולם נחלק לשני סוגים של אנשים. אלו שאוהבים תמרים צהובים ואלו שלא אוהבים תמרים צהובים.

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה חלבית.

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם הנו התשובה המרעננת והקרה לחומו של הקיץ. הסלט הזה מציע שילוב מרענן של טעמים מרעננים: מתיקות המושגת על ידי השימוש בתמרים, מליחות של הגבינות והחמיצות של העגבניות המיובשות. 

תמר צהוב

רבים נוטים לחשוב, ובטעות, כי התמר הצהוב הוא תמר שטרם הבשיל וטרם שינה את צבעו לחום המוכר של התמרים. אז לא! תמרים צהובים הם תמרים מזן צהוב וזהו צבעו של הפרי הבשל. 

טעמו של התמר הצהוב הוא טיפה עפוץ ולכן רצוי להקפיא את התמרים למשך יום במקפיא ולהפשירם – פעולה זו מעלימה את הטעם העפוץ והופכת את טעמם של התמרים למתוק.

התמר הצהוב נחשב פרי בעל תכונות תזונתיות מעולות והוא עשיר בנוגדני חמצון, עשיר בסיבים תזונתיים ובמינראלים כגון אשלגן, מגנזיום, וסידן.

 

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סלט תמרים צהובים וגבינות עם פרוסות בגט חם

סוג המנה סלטים
סוג המטבח ים תיכוני
תגיות סלט, סלט תמרים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 5 minutes
זמן הכנה כולל 25 minutes
מנות 6
קלוריות 186 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 750 גרם תמרים צהובים
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור בזיליקום
  • צרור ארגולה
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 5 שיני שום
  • 4 כפות חומץ בן יין
  • שמן זית
  • טימין
  • אורגנו
  • 1 בגט פרוס לפרוסות
  • 100 כרם עגבניות מיובשות בשמן

אופן ההכנה

  1. חותכים גס את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.

  2. את השמן של העגבניות המיובשות יוצקים לסלט. פורסים לרצועות את העגבניות המיובשות ומוסיפים לסלט. מתבלים את הסלט בחומץ ושמן הזית ומתבלים.

  3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום השלמות. מטגנים את פרוסות הבגט ומעבירים אותן לנייר סופג. מתבלים את הפרוסות באורגנו, טימין ובזיליקום. מוסיפים את פרוסות הלחם לסלט.

  4. מגלענים את התמרים, חוצים כל תמר לשניים ומסדרים אותם בתבנית אפיה. מעל התמרים בוזקים שמן זית ומעט חומץ, מגררים מעל את הגבינות ומכניסים לתנור לחמש דקות.

  5. מפזרים את התמרים האפויים על הסלט ומגישים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *