סלט קפרזה

סלט קפרזה

מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה.

סלט קפרזה

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.

סלט קפרזה היא מנה מאוד פשוטה להכנה.

סוד ההצלחה של המנה הוא השימוש בחומרי גלם משובחים: גבינת מוצרלה איכותית וטריה, שמן זית איכותי ועמוס טעמים, חומץ בלסמי מיושן, עגבניה ובזיליקום טריים.      

כשפיצה מרגריטה הופכת לסלט

המרכיבים של סלט הקפרזה זהים למרכיבים הדרושים להכנה של פיצה מרגריטה. בנוסף צבעם מייצג את דגל איטליה (אדום לבן ירוק).

סלט קפרזה

סלט קפרזה

סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות סלט, סלט קפרזה, קפרזה
זמן הכנה 6 minutes
זמן בישול 3 minutes
זמן הכנה כולל 9 minutes
מנות 6
קלוריות 284 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 עגבניות אדומות בשלות
  • 6 כדורי מוצרלה משובחת
  • כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף חומץ בלסמי איכותי
  • 1 צרור עלי בזיליקום קטנים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים בעדינות רבה מאד את כל חומרי הרוטב (שמן, חומץ, מלח, פלפל שחור) – לא ליצור אמולסיה.

  2. פורסים את העגבניות לפרוסות עבות. כל פרוסה פורסים שוב ל-4 רבעים.

  3. פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות עבות. כל פרוסה פורסים שוב ל-4 רבעים.

  4. מערבבים את העגבניות, המוצרלה וחומרי הרוטב בעדינות רבה. מסדרים את התערובת בצלוחיות אישיות ומוסיפים עלי בזיליקום טריים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני. פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה […]

סלטימבוקה

סלטימבוקה

סלטימבוקה, קופץ בפה באיטלקית, היא מנה שמורכבת מפרוסות שייטל שעליהן מניחים פרוסת פרשוטו, מוצרלה ומרווה ומגלגלים לגלילה. את הגלילה מבשלים ברוטב מבוסס על גראפה ודבש. סלטימבוקה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית. סלטימבוקה הוא מאכל הפופולרי בדרום שווייץ, איטליה, ספרד ויוון ונעשה מפרוסות בשר עגל […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון