סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט הפטרוזיליה הזה הוא סלט ממזרי. מצד אחד סלט פשוט וקל להכנה. מצד שני סלט שלא מפסיק לקצור מחמאות ובקשות למתכון.

סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט פטרוזיליה ושקדים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.

סלט פטרוזיליה ושקדים

סלט פטרוזיליה ושקדים

סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות סלט פטרוזיליה
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 3 minutes
זמן הכנה כולל 48 minutes
מנות 6
קלוריות 155 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 צרורות פטרוזילה קצוצה ללא גבעולים.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 2 כפיות  חרדל דיז'ון.
  • ¼ כוס שמן זית.
  • ¼ כוס שמן.
  • ½ כפית מלח.
  • ½ כפית פלפל שחור.
  • 1 כף סוכר.
  • 2 כפות מיץ לימון.
  • 2 כפות חומץ.
  • 1 חופן שבבי שקדים מולבנים קלויים קלות.

אופן ההכנה

  1. קולים קלות את שבבי השקדים במחבת טפלון יבשה. להיזהר לא להשחים. מצננים.

  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב – שום, שמנים, מלח, פלפל, סוכר, חרדל, חומץ, לימון. כמות הרוטב שנוצרת גדולה מן הכמות הדרושה לשימוש.

  3. קוצצים את עלי הפטרוזילה באופן גס לגודל בינוני ושמים בקערה. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הפטרוזיליה ומערבבים היטב. שמים את כמות הסלט שרוצים, בקערה אישית, ומפזרים מעל את השקדים.


Related Posts

משקה שקדים – שרבט לוז

משקה שקדים – שרבט לוז

בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז – משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא. שרבט לוז – משקה שקדים שרבט לוז  – משקה שקדים – […]

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון