סלט לוביה

סלט לוביה

סלט הלוביה נפוץ מאוד בעולם. מקורה של הלוביה .

סלט לוביה

סלט לוביה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.

מה זה לוביה?

מקור הלוביה הוא מהודו והיא גדלה בחלקים נרחבים של אסיה. הלוביה הגיעה לאמריקה ב 1600 על ידי העבדים ושימשה עבורם כתחליף זול לחלבון. עם השנים הלוביה נפוצה בכל רחבי העולם.

הלוביה גדלה בקיץ והיא בעלת תרמיל ירוק המזכיר במראהו שעועית. מאחר ועל זרעי הלוביה יש כתם שחור היא גם נקראת שעועית העין השחורה – Black eyed pea. 

גידול הלוביה אינו פשוט. היא דורשת טיפול מיוחד ושטחי גידול נרחבים. לוביה טרייה אינה נפוצה במיוחד, כך שאם הצלחתם לשים יד על לוביה טריה הרווחתם.

לוביה בסלט

הלוביה בגרסתה הטרייה או או בגרסת השעועית שחורת העין משתלבת מצויין עם סלטים ומהווה תחליף בריא ומזין לחלבון.

סלט לוביה

סלט לוביה

סוג המנה סלטים
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות סלט לוביה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסלט:

  • 1 כוס לוביה (שעועית לבנה עם "עין" שחורה) שטופה.
  • 1 בצל קטן חצוי.
  • 2  שיני שום כתושות.
  • 1 ליטר מים.
  • 1 עלה דפנה.
  • מלח.
  • 2 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות.
  • 1 – 2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים קצוצים דק.

רוטב:

  • כוס שמן תירס.
  • מיץ מלימון אחד.
  • כמון לפי טעם.
  • 1 שן שום קצוצה.
  • מלח ופלפל לפי טעם.

קישוט:

  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. שמים את הלוביה, בצל, מים ועלה דפנה בסיר בינוני. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה, עד שהלוביה מוכנה אך לא רכה מידי. מתבלים במלח לקראת סוף הבישול. מסננים ומסלקים את עלה הדפנה.

  2. מוסיפים את השום, העגבניות והפלפלים ללוביה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  3. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון