סלט חצילים אל'א רינה

סלט חצילים אל'א רינה

הסוד בהכנת סלט החצילים המופלא הזה הוא לשמור על החצילים חמים בתהליך הטחינה שלהם. עושים זאת על ידי השריית הקערה, שבה נמצא החציל, במים רותחים תוך כדי הטחינה.

סלט חצילים אל'א רינה

סלט חצילים אל'א רינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני חיים כהן.

חצילים אל'א רינה

חצילים אל'א רינה

סוג המנה מנת פתיחה, סלטים
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות חציל קלוי, חצילים, סלט חצילים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
סינון נוזלים מהחצילים 2 hours
זמן הכנה כולל 3 hours
מנות 6
קלוריות 103 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 100 גרם בצל חתוך גס.
  • 1 ק"ג חומר-גלם חצילים צעירים ( חציל לכל סועד).
  • 100 מ"ל שמן תירס
  • 1 כף מחוקה מלח
  • ½ כפית מחוקה סוכר

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים על מחבת טפלון – 10 –15 דקות מכל צד (יש לחרוך על 4 צדדים) לאחר הקלייה מורידים את ראש החציל, פורסים את החציל לשניים ובעזרת כף אוספים את בשר החציל הלבן. יש להימנע מלאסוף חלקיקים שרופים של הקליפה.

  2. מניחים את חומר הגלם במססנת ל – 4 שעות להוצאת הנוזלים והמרירות.

  3. קוצצים את הבצל במעבד מזון. אחרי שהוא נקצץ דק, עוצרים את פעולת המעבד, ומוסיפים לו את חומר-הגלם של החצילים, השמן, המלח והסוכר. מרסקים למשך דקה.

  4. חשוב להקפיד מאוד על הדיוק בכמויות ועל סינון של החצילים במשך ארבע שעות במסננת פלסטיק אפשר אף לשטוף את החצילים במים אם הם קצת מרירים.

  5. יש הבדל אדיר בין סלט שיצא מהמקרר לבין סלט טרי לחלוטין לטובת הסלט הטרי! מומלץ מאוד להגיש את הסלט חם ולכן את הריסוק כדאי לעשות כאשר טובלים את הקערה, שבה נמצא החציל, בקערת מים רותחים.


Related Posts

טלה על מצע חצילים מוקרם

טלה על מצע חצילים מוקרם

קוביות טלה נימוחות ברוטב עגבניות, מונחות על מצע של קרם חצילים שרופים אוורירי. טלה על מצע חצילים מוקרם טלה על מצע חצילים מוקרם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מארמון הטופקאפי למאורת הג'נטלמנים. טלה על מצע חצילים מוקרם חזרה לרשימת המתכונים

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

מנה נפלאה מן המטבח היווני, של חצילים קלויים, פלפלים קלויים, גבינת פטה וקולי פלפלים. הכל מסודר יפה במגדל מרשים. חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית. חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות חזרה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון