הסוד בהכנת סלט החצילים המופלא הזה הוא לשמור על החצילים חמים בתהליך הטחינה שלהם. עושים זאת על ידי השריית הקערה, שבה נמצא החציל, במים רותחים תוך כדי הטחינה.
סלט חצילים אל'א רינה
המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני חיים כהן.
כלתי הרבה סלטי חצילים בחיי. זהו ללא ספק אחד הטובים שבהם.
סוד ההצלחה של המתכון נמצא בתהליך ההכנה בו אנו טוחנים את החצילים בתוך כלי ששקוע במים רותחים על מנת לשמור על הסלט חם.
סלט חצילים אל'א רינה
סלט חצילים אל'א רינה
חומרים
- 100 גרם בצל חתוך גס.
- 1 ק"ג חומר-גלם חצילים צעירים ( חציל לכל סועד).
- 100 מ"ל שמן תירס
- 1 כף מחוקה מלח
- ½ כפית מחוקה סוכר
אופן ההכנה
קולים את החצילים על מחבת טפלון – 10 –15 דקות מכל צד (יש לחרוך על 4 צדדים) לאחר הקלייה מורידים את ראש החציל, פורסים את החציל לשניים ובעזרת כף אוספים את בשר החציל הלבן. יש להימנע מלאסוף חלקיקים שרופים של הקליפה.
מניחים את בשר החצלי במסננת ל – 4 שעות להוצאת הנוזלים והמרירות מן החציל. שלב זה חשוב. לא לקצר אותו.
קוצצים את הבצל דק במעבד מזון. מעבירים את הבצל לקערה או סיר קטן שאפשר לטבול במים חמים. מוסיפים לקערה את חומר-הגלם של החצילים, השמן, המלח והסוכר.
בזהירות טובלים את הקערה או הסיר בכלי שמכיל מים רותחים (פעולה זו נועדה על מנת לשמור על הסלט חם). בעזרת בלנדר יד טוחנים את החצילים ושאר החומרים למרקם אחיד.
מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד.
הצלחת המתכון תלוייה בשני דברים: דיוק בכמויות וזמן הסינון של החצילים - לפחות 4 שעות.
בסלט זה יש הבדל אדיר בין סלט שיצא מהמקרר, לבין סלט טרי וחם, לטובת הסלט הטרי!
למרות הסיבוך והקושי אל תוותרו על הריסוק של הסלט כאשר אתם טובלים את הקערה, שבה נמצא החציל, בקערת מים רותחים.