סלטימבוקה, קופץ בפה באיטלקית, היא מנה שמורכבת מפרוסות שייטל שעליהן מניחים פרוסת פרשוטו, מוצרלה ומרווה ומגלגלים לגלילה. את הגלילה מבשלים ברוטב מבוסס על גראפה ודבש.
סלטימבוקה
סלטימבוקה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית.
סלטימבוקה
סלטימבוקה
סוג המנה
מנה עיקרית
סוג המטבח
מטבח איטלקי
תגיות
סלטימבוקה
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנות 6
קלוריות 348 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
לגלילות:
- 1½ ק"ג שייטל פרוס לפרוסות דקות ושטוחות.
- 250 גרם פרשוטו.
- 350 גרם גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות.
- קמח.
- 4 כפות חמאה.
- ¼ כוס שמן זית.
לרוטב:
- ½ כוס גראפה.
- ¼ כוס בלסמי איכותי.
- 4 כפות דבש.
- 2 כפות חמאה.
- מעט צ'ילי גרוס.
לשעועית:
- 500 גרם שעועית ירוקה רחבה.
- מלח להמלחת מי הבישול.
אופן ההכנה
הכנת הגלילות:
-
מניחים פרוסת שייטל על משטח עבודה. מניחים פרוסת פרשוטו על השייטל. מניחים פרוסת מוצרלה על פרוסת הפרשוטו. מגלגלים לגלילה ומכניסים בה קיסם כדי שלא תתפרק.
-
מחממים תנור על 125 מעלות.
-
מקמחים את הגלילה ומנערים את עודפי הקמח. מטגנים את הגלילה בבמחבת בשמן הזית והחמאה כשתי דקות עד שמזהיבה מכל הצדדים.
-
מעבירים את הגלילות המטוגנות לתבנית ואופים בין 10 ל- 15 דקות. מוציאים את הקיסם.
הכנת הרוטב:
-
מבשלים את כל חומרי הרוטב למעט החמאה בסיר על אש גדולה. כשכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי מסירים מן האש וטורפים פנימה את החמאה.
הכנת השעועית:
-
קוטמים את קצוות השעועית. חולטים את השעועית במים רותחים מומלחים קלות עד להתרככות. מסירים מן האש ומסננים את המים.
הרכבת המנה:
-
מניחים שתי גלילות במרכז הצלחת. מניחים שעועית בין הגלילות. יוצקים רוטב על המנה.