סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק נסגרה בשנת 2016 אבל השאירה לי הרבה זכרונות טובים. אחת המנות האהובות עלי היתה הסינייה טחינה של חורף.

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב של מסעדות ישראל – מסע קולינארי.

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח גלילי, מטבח ערבי
תגיות סינייה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 355 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסינייה:

  • ק"ג בשר בקר וכבש טחונים.
  • 2 בצלים קצוצים.
  • צרור גדול פטרוזיליה.
  • 1 – 2 כפות בהרט.
  • 20 גרם חמאה.
  • מלח ופלפל שחור.

לטחינה:

  • ½ כוס טחינה.
  • מים ומיץ לימון כהעדפתכם לטחינה דלילה יחסית.
  • מלח.

להגשה:

  • צנוברים קלויים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

  2. מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה הבהרט, המלח והפלפל ולשים היטב.

  3. משטחים את הבשר בתבנית משומנת. יוצקים את הטחינה על הבשר ומפזרים מעל קוביות חמאה.

  4. אופים כ 20-15 דקות ומגישים עם צנוברים קלויים מעל.


Related Posts

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

החיבור בין חציל קלוי לטחינה הוא זיווג שנוצר בשמיים. טעמי החריכה של החציל משתלבים באופן מושלם עם המתיקות המריריה של הטחינה. חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון. חציל קלוי ברוטב […]

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז אוהב שמגישים איתו מרקחות מתקתקות. הפעם הלכנו על ריבת חצילים. כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון