סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

מסעדת קורדיליה של השף ניר צוק נסגרה בשנת 2016 אבל השאירה לי הרבה זכרונות טובים. אחת המנות האהובות עלי היתה הסינייה טחינה של חורף.

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב של מסעדות ישראל – מסע קולינארי.

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סינייה טחינה של חורף – מסעדת קורדיליה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח גלילי, מטבח ערבי
תגיות סינייה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 355 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לסינייה:

  • ק"ג בשר בקר וכבש טחונים.
  • 2 בצלים קצוצים.
  • צרור גדול פטרוזיליה.
  • 1 – 2 כפות בהרט.
  • 20 גרם חמאה.
  • מלח ופלפל שחור.

לטחינה:

  • ½ כוס טחינה.
  • מים ומיץ לימון כהעדפתכם לטחינה דלילה יחסית.
  • מלח.

להגשה:

  • צנוברים קלויים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

  2. מערבבים את הבשר עם הבצל, הפטרוזיליה הבהרט, המלח והפלפל ולשים היטב.

  3. משטחים את הבשר בתבנית משומנת. יוצקים את הטחינה על הבשר ומפזרים מעל קוביות חמאה.

  4. אופים כ 20-15 דקות ומגישים עם צנוברים קלויים מעל.


Related Posts

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה

מה צריך יותר מסיגרים ממולאים בכבש, בתיבול ראס אל חנות בליווי של טחינה? האמת, עוד סיגר אחד או שניים. סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה סיגר כבש בתיבול ראס אל חנות בליווי טחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. […]

סלט ערבי

סלט ערבי

סלט ירקות מפנק שנקצץ קטן קטן עם המון אהבה. נענע קצוצה שמוסיפה רעננות ושימוש בשמן זית איכותי וטחינה מעולה מבטיחים לכם מנה נפלאה. סלט ערבי סלט ערבי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. עם השנים הפך הסלט הערבי כאחד מסימניה של ארוחת הבוקר הישראלית. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון