מנת פתיחה קלאסית מן המטבח המרוקאי - סיגרים חריפים מטוגנים ממולאים בבשר טחון, שומן כבש, תבלינים ופלפל סודני חריף שנותן למנה טוויסט של חריפות. זהירות זה ממכר!
סיגרים חריפים
סיגרים חריפים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מרוקאית.
אם יש מאכל שאני אוהב כמנת פתיחה ללא ספק זה הסיגרים המרוקאים. שילוב מנצח של פריכות המשתלב עם החריפות של מילוי הבשר.
סיגרים חריפים
סיגרים חריפים
סוג המנה מנות פתיחה, מתאבנים, נשנושים
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות סיגר, סיגר מרוקאי, סיגרים, סיגרים חריפים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 365 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- ½ ק"ג בשר טחון.
- 100 גרם שומן כבש.
- 20 דפי ווארקה.
- 1 ראש שום.
- 1 בצל גדול קצוץ.
- 1 פלפל סודני טחון.
- ½ צרור כוסברה קצוצה.
- ½ צרור פטרוזילה קצוצה.
- מלח.
- פלפל לבן.
- 1 כפית שטוחה כמון.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
מאדים במחבת את הבשר, הבצל, שומן הכבש וחצי מהשום. כשהבשר מבושל, טוחנים במטחנת בשר ומוסיפים את התבלינים ויתרת השום.
מניחים את מילוי הבשר על חצי עלה של ווארקה, מקפלים את הווארקה בצורת מעטפה ומגלגלים לסיגר בצורה הדוקה.
מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסיגרים בנגלות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
כשהסיגרים מקבלים צבע זהוב יפה הם מוכנים. מוציאים מן השמן ומעבירים לצלחת עם מגבות נייר לספיגת עודפי שומן ומגישים מיד.
אפשר להכין את הסיגרים מראש ולהקפיא אותם לפני תהליך הטיגון. את הסיגרים הקפואים מטגנים ישר מן המקפיא ואין צורך בהפשרה מראש.