סופלה גרנד מרנייר

סופלה גרנד מרנייר

סופלה אוורירי ותפוח בטעם תפוז מועשר בליקר גרנד מרנייר.

סופלה גרנד מרנייר

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.

אחד המשקאות האהובים עלי הוא ליקר התפוזים ה- "גרנד מרנייר".

כחשבתי על הקינוח לארוחת ההדרים שלי, ידעתי שאני חייב לשלב את הגרנד מרנייר בתוכו. הבחירה בסופלה כקינוח לארוחה, הייתה האופציה המושלמת. 

גרנד מרנייר

הגרנד מרנייר הוא ליקר אשר יוצר לראשונה בשנת 1880 על ידי אלכסנדר מרנייה-ל'אפוסטול.

הוא משתייך לקטגוריית הטריפל סק. הליקר מיוצר במספר וריאציות, מתערובת של מספר סוגי קוניאק אמיתי, תפוזים מזוקקים ומרכיבים אחרים.

בישראל ניתן למצוא שתי גרסאות של המשקה:

גרסת הסרט הצהוב (קורדון ז'ון (Cordon Jaune) שנחשב לסוג בעל האיכות הנמוכה ביותר, בשל היותו מיוצר מאלכוהול נייטרלי על בסיס דגנים. סוג זה משמש לעיתים כמרכיב בקוקטיילים או בקינוחים כגון קרפ סוזט.

גרסת הסרט האדום (קורדון רוז' (Cordon Rouge) הוא הסוג המקורי, והפופולרי ביותר, של הגראן מרנייה, הוא נבדל מה"קורדון ז'ון" בכך שהוא מבוסס על קוניאק, ולא על אלכוהול נייטרלי. ניתן לשתות אותו "נקי" או כחלק מקוקטיילים פופולריים רבים.

במתכון זה השתמשתי בגרסת הסרט האדום. 

 

סופלה גרנד מרנייר

סופלה גרנד מרנייר

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גרנד מרינייר, סופלה, סופלה גרנד מרנייר
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 365 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 8 חלמונים.
  • 250 גרם סוכר.
  • כוס ליקר גרנד מרנייר.
  • 12 חלבונים.
  • 1 קורט מלח.
  • מעט חמאה לשימון.
  • מעט סוכר לפיזור בתחתיות הקערות.

לעיטור:

  • אבקת סוכר.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. במיקסר מקציפים חלמונים עם סוכר לתערובת בהירה וסמיכה.בוחשים פנימה ליקר גרנד מרנייר. מקציפים את החלבונים עד להיווצרות קצף קשה. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים.

  3. משמנים היטב קערת סופלה בחמאה מומסת. מקררים מעט את הקערה ומפזרים סוכר על התחתית והדפנות. דואגים שהסוכר נדבק היטב לחמאה ובעיקר לדפנות הקערה. יוצקים את התערובת לקערה. אופים במשך 15 דקות. בוזקים את אבקת הסוכר על הסופלה במהירות (בתוך התנור) ואופים לעוד 6-5 דקות נוספות.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

קרפ סוזט

קרפ סוזט

אחת ממנות הקינוח הקלאסיות של המטבח הצרפתי. קרפ עדין שמשולהב בגרנד מרנייר ומבושל במיץ תפוזים מצומצם. עונג שכולו תפוזים. קרפ סוזט קרפ סוזט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן. קרפ סוזט חזרה לרשימת המתכונים עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על […]

קוקטייל נגרוני תפוזי דם

קוקטייל נגרוני תפוזי דם

איש אינו יודע מי בדיוק המציא את קוקטייל הנגרוני. הסברה הרווחת ביותר היא שהרוזן קמיליו נגרוני מפירנצה איטליה, ביקש בשנת 1919 מהברמן של קפה ג'יאקוסה- פוסקו סקארסלי לחזק את הקוקטייל האהוב עליו – אמריקנו על ידי הוספת ג'ין וכך נוצר הנגרוני. קוקטייל נגרוני תפוזי דם […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון