סביצ'ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות

סביצ'ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות

הסביצ'ה היא המאכל הלאומי של פרו ובדרך כלל היא מורכבת מדגים נאים המושרים בחומץ או במיץ לימון עם בצלים חתוכים. כיום ניתן למצוא את הסביצ'ה בדרום אמריקה ובמטבחים נוספים ברחבי העולם.

סביצ’ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות

סביצ’ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות – המנה הוגשה כחלק מארוחת הדרים.

כשתיכננתי את ארוחת ההדרים רציתי להשתמש במגוון רחב של הדרים וזאת על מנת ליהנות מן הטעמים השונים שמציעים פירות ההדר.

בנוסף, מעבר לטעמים של פירות ההדר רציתי גם לשלב בתכונות הנוספות שלהם בתהליך הבישול.

סביצ'ה:

מנת הסביצ'ה היא מנה שבה מבשלים את הדגים באמצעות מרכיב חומצי כדוגמת חומץ או מיץ הדרים. לכן בחרתי להגיש בארוחה ההדרים מנה של סביצ'ה ולהשתמש בחמיצות של הלימון לבישול הדג.

סביצ'ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות

סביצ'ה טונה וסלמון בליווי אטריות שעועית קרות

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות טונה אדומה, סביצ'ה,, סלמון
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 25 minutes
השריית האטריות 1 day
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6

חומרים

חומרים לסביצ'ה סלמון:

  • 500 גרם פילה סלמון טרי חתוך לקוביות קטנות (לבקש ממוכר הדגים להכין).
  • 30 עלי בזיליקום קצוצים לרצועות דקות
  • מיץ משני לימונים

חומרים למשרת הסלמון:

  • מיץ מ-4 לימונים
  • 2 – 3 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 – 3 כפות מיץ תפוזים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

חומרים לסביצ'ה טונה אדומה:

  • 500 גרם פילה טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות קטנות (לבקש ממוכר הדגים להכין).
  • מיץ משני לימונים

חומרים למשרת הטונה:

  • מיץ מ-3 לימונים
  • מיץ מ-2 תפוזים
  • 2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 2 – 3 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות סויה

חומרים לאטריות השעועית:

  • 1 חבילה אטריות שעועית מבושלת
  • ¼ כוס סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • 2 סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ דק
  • כמה טיפות שמן צ'ילי
  • 1 בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות
  • 1 גזר קצוץ לקיסמים קטנים
  • מלח ופלפל לפי טעם

חומרים לעיטור:

  • 2 כפות אבקת וואסבי מעורבבת עם טיפה מים להיווצרות גוש כמו פלסטלינה
  • ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה

אופן הכנת הסלמון:

  1. מערבבים את הדג עם המשרה ל-20 דקות. מסננים היטב, מוסיפים את הבזיליקום וטיפה מיץ לימון לרענון הטעם. מתקנים את התיבול.

אופן הכנת הטונה:

  1. מערבבים את הדג עם המשרה ומשרים ל-20 דקות. מסננים היטב. מוסיפים מעט מיץ לימון לרענון הטעם ומתקנים את התיבול.

אופן הכנת האטריות:

  1. מערבבים את חומרי המשרה והאטריות ומניחים במקרר ל-24 שעות.

הרכבת המנה:

  1. בעזרת מזלג מעצבים גבעת אטריות במרכז הצלחת. יוצרים כדור קטן של וסאבי ומניחים בקצה הצלחת. בקצה ממול יוצרים פרח של זנגביל כבוש. בשתי הפינות הנותרות מניחים כדור של סב'יצה, אחד של הסלמון ואחד של הטונה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *