ניוקי רכים כעננים נמסים לתוך רוטב עגבניות שנקלו על האש. מנה קלאסית של המטבח האיטלקי.
ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות
ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.
ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות
ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות
חומרים
לרוטב:
- 6 עגבניות.
- 4 כפות שמן זית.
- 5 שיני שום קצוצות.
- 1 כף סוכר.
- מלח ופלפל שחור.
עיטור המנה:
- 1 צרור עלי בזיליקום.
- גבינת פרמז'ן מגוררת.
- פרורי לחם מטוגנים – לחם לבן או בגט ישן טחונים לפרורים ומטוגנים במחבת טפלון עם מעט מאד חמאה קרה, מלח ופלפל שחור.
לניוקי:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים.
- 250 גרם גרם קמח.
- 1 חלמון ביצה.
- מלח פלפל לבן טחון.
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
קולים את העגבניות על הגז באש גלויה (כמו חצילים) עד שהן משחימות ונשרפות. מסירים מהאש, מקלפים את הקליפה השרופה וחותכים את העגבניות לשמיניות. (שומרים את המיץ שניגר).
בסיר שטוח מבשלים השום הקצוץ בשמן זית קר, מוסיפים את העגבניות, נוזלי העגבניות, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים באש נמוכה מספר דקות להתפתחות הטעמים.
הכנת הניוקי:
מבשלים תפוחי האדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח – להקפיד להוציא כאשר מתרכך אבל האמצע עדין מעט קשה.
מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בתנור בחום נמוך-בינויי על נייר אפיה לייבוש למספר דקות. מועכים את תפוחי האדמה בעודם חמים באמצעות מלין (Moulin) מוסיפים את הקמח, החלמון מלח והפלפל ומעבדים בעדינות למסה אחידה.
מגלגלים לגלילים דקים וארוכים (קוטר ½1 ס"מ) וחותכים לצורת ניוקי. (נעזרים במעט קמח למניעת הדבקויות). מבשלים את הניוקי במספר סבבים בסיר מים מומלחים רותחים בביעבוע קל. מוציאים את הניוקי כשהם צפים.
מוסיפים לסיר הרוטב החם את הניוקי המבושלים (בעודם חמים) ומערבבים בעדינות.
אופן ההגשה:
בצלוחיות אישיות מסדרים את הניוקי ומפזרים מעליו את פרורי הלחם, הפרמזן ועלי בזיליקום.