משקה שקדים – שרבט לוז

משקה שקדים – שרבט לוז

בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז - משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא.

שרבט לוז – משקה שקדים

שרבט לוז  – משקה שקדים – המנה הוגשה כחלק מהארוחה המצרית.

חלב שקדים טרי

עוד הרבה לפני שמהפכת הבריאות הגיעה לארצנו והפכה את חלב השקדים לנפוץ, המצרים כבד גילו את תכונותיו המופלאות של חלב השקדים. 

משקה השקדים, שלו קוראים המצרים שרבט לוז – מוכן על ידי בישול קצר וסחיטה של חלב השקדים מן השקדים.  

מתוק לו מתוק

את חלב השקדים אנחנו ממתיקים במי סוכר ומתבלים במי ורדים. 

 

שרבט לוז - משקה שקדים

שרבט לוז - משקה שקדים

סוג המנה משקאות
סוג המטבח המטבח המצרי
תגיות חלב שקדים, משקה שקדים, שרבט לוז
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנות 6
קלוריות 333 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ½ ק"ג שקדים לא קלויים
  • סוכר לפי טעם
  • מי ורדים לפי טעם
  • מים

אופן ההכנה

  1. בסיר מביאים מים לרתיחה.

  2. משרים את השקדים במים רותחים ל-10 דקות. שופכים את המים ומקלפים את השקדים.

  3. מרסקים את השקדים במעבד מזון.

  4. מרתיחים את השקדים המרוסקים ב-3 כוסות מים ומבשלים כ-5 דקות. מסננים דרך בד וסוחטים את שארית הנוזל מן העיסה. מדללים במים וממתיקים לפי הטעם. מוסיפים תמצית מי ורדים לפי טעם.

  5. מגישים קר.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

צוואר טלה עם חיטה ירוקה ושקדים

אגדה עממית מספרת ששיטת עישון הפריקה (פריקי) נוצרה כתוצאה מתאונה, שבה נשרף שדה חיטה ירוקה. בעליו של השדה ניסה להציל את את היבול שנשרף ושפשף בידיו את השיבולים השרופים על מנת להסיר את האפר. כך נוצרה הפריקה הראשונה תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקה) […]

משקה שקדים

משקה שקדים

משקה שקדים קר וצונן, מושלם לימות הקיץ החמים. מוסיפים קצת אלכוהול ויש לכם קוקטייל קייצי משובח. משקה שקדים משקה שקדים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. משקה שקדים חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון