המטבח התאי עושה שימוש מגוון בשרימפס מיובש. אפשר לטחון אותם ולהוסיף כתבלין, אפשר להשרות במים ולהוסיף לתבשילים, ואפשר לפזר אותם כמו שהם על סלטים לתוספת טעם ופריכות.
מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס
מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית.
מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס
מרק שרימפס מיובש דלעת וחלב קוקוס
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אגס בחלב קוקוס, מרק שרימפס, שרימפס מיובש
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 277 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
למרק:
- 375 מ"ל ציר עוף.
- 1½ ליטר חלב קוקוס.
- 1 כפית מלח.
- 3 חופנים סוכר.
- 300 גרם דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות.
- 20 יחידות שרימפס טרי ומקולף.
- ½ צרור כוסברה קצוצה לעיטור.
למחית:
- 3 כפות שרימפס מיובש (ניתן לרכוש במכולת הסינית).
- 12 בצלצלי שאלוט.
- ½ צרור כוסברה.
- 24 גרגירים של פלפל לבן.
אופן ההכנה
מרתיחים את הציר וחלב הקוקוס.
מרסקים בממחה את השרימפס המיובש, השאלוטס, הכוסברה וגרגירי הפלפל לבן. מוסיפים המחית לציר ומבשל כרבע שעה על אש בינונית. מאזנים טעם באמצעות המלח והסוכר.
כעשרים דקות לפני ההגשה מרתיחים את המרק ומוסיפים את הדלעת. יש להימנע מבישול יתר של הדלעת ופירוקה במרק.
כשתי דקות לפני ההגשה מוסיפים את השרימפס הטריים. מסירים מהאש ברגע שהשרימפס משנים את צבעם מאפור לאדום (יש להימנע מבישול יתר של השרימפס).
מעבירים לצלחות ההגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.