מרק שעועית יווני

מרק שעועית יווני

מרק שעועית וירקות מנחם ומחמם ביום חורף קר יכול בקלות להחליף בכיף ארוחה שלמה.

מרק שעועית יווני

מרק שעועית יווני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.

מרק הפסולדה – מרק שעועית יווני – הוא אחד מן המנות המפורסמות והמוכרות של המטבח היווני ומקורו באזור חבל מקדוניה. לעיתים מוגדר מרק השעועית כמאכל הלאומי של יוון. 

מרק שעועית יווני

מרק שעועית יווני

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות מרק שעועית, מרק שעועית יווני
זמן הכנה 1 day 2 hours 30 minutes
זמן בישול 2 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 5 hours
מנות 6

חומרים

למרק השעועית:

  • 500 גרם שעועית לבנה
  • 3 גזרים גדולים קלופים וקצוצים דק
  • 6 עלי סלרי קצוצים לחתיכות ברוחב 3 ס"מ
  • 3 בצלים
  • 3 עגבניות
  • 1 קופסא קטנה רכז עגבניות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

עיטור מרק השעועית:

  • פלפל חריף או צ'ילי
  • זיתים יוונים שחורים
  • פלפל אדום קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית ללילה במים קרים. 

  2. למחרת שופכים את המים ומוסיפים לשעועית מים קרים ומרתיחים כרבע שעה. מסננים ומכסים שוב במים קרים.

  3. קוצצים את הבצל. מקלפים את העגבניות ומוציאים את הזרעים, וקוצצים אותן. מטגנים יחד כרבע שעה את הגזר, הבצל והסלרי. מוסיפים את העגבניות הטריות, רכז העגבניות, השעועית, הפלפל החריף ומים עד לכיסוי וקצת מעבר לכך.

  4. ממשיכים לבשל את התערובת לפחות שעה נוספת עד שהשעועית מתחילה להתרכך. מוסיפים מלח ופלפל ואת הפלפל החריף וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד 45 דקות.

  5. ניתן להוסיף גם טימין למרק.

  6. מגישים בקערות כאשר מוסיפים מעט שמן זית לכל מנת מרק.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *