מרק שכולו חגיגה של טעמי אניס עדינים.
מרק שומר ואוזו
מרק שומר ואוזו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול.
מרק שומר ואוזו
מרק שומר ואוזו
סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אוזו, מרק שומר, שומר
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1 ק"ג שומר.
- 2 כפות שמן זית.
- מלח ופלפל שחור.
- ½ ק"ג תפוחי אדמה.
- 6 כוסות ציר ירקות.
- 2 כוכבי אניס.
- 1 עלה דפנה.
- 1 כפית גרגירי פלפל.
- 2 כפות אוזו.
- עירית קצוצה לעיטור.
אופן ההכנה
מסירים מן השומר את הגלדים החיצוניים. קוטמים את הראש והתחתית ושטפים היטב. חותכים לפרוסות ומניחים בסיר בינוני. מוסיפים את שמן הזית וזורים מעט מלח. מטגנים על אש גבוהה עד שהשומר מזהיב ומתרכך קצת.
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים לשומר עם ציר העוף ומביאים לרתיחה.
יוצרים בוקה גרני – עוטפים בגאזה את האניס, עלה הדפנה, וגרגירי הפלפל. מכניסים את הבוקה גרני למרק ומבשלים למשך 20 דקות נוספות או עד אשר הירקות רכים מאוד.
מסירים מן האש ומצננים מעט. מסלקים את הבוקה גרני וטוחנים את המרק בבלנדר או על ידי בלנדר מוט. בודקים תיבול, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה מחדש. כשהמרק רותח מוסיפים את האוזו ומבשלים עוד דקה או שתיים.
אופן ההגשה:
יוצקים את המרק לקערות ומקשטים עם עירית קצוצה.