מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

המטבח התאילנדי ידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח. המטבח התאילנדי מושפע מתבשילים מוקפצים אשר מקורם במטבח הסיני, ומתבשילי הקארי של המטבח ההודי.

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס

מרק קארי תילאנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פטריות.

המרק מבוסס על קארי אדום שנותן לו חריפות נעימה. שילוב מרכיבי המרק הנוספים יוצר את שילוב הטעמים המאפיין של המטבח התילאנדי: חריף, חמוץ, מתוק ומלוח. 

פטריות שימג'י

פטריות השימג'י הן סוג של פטריות שנהיה נפוץ בישראל בשנים האחרונות, וכיום ניתן להשיג אותן בכל הסופרמרקטים הגדולים. 

לפטריות השימג'י שני זנים: חום ולבן. במתכון זה נשתמש בפטריות החומות. 

פטריות השימג'י שומרות על טקסטורה נגיסה לאחר הבישול ומשתלבות בצורה מושלמת במרק. 

מרק קארי תאילנדי עם פטריות שי-מגי ושרימפס

מרק קארי תאילנדי עם פטריות שי-מגי ושרימפס

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח תילאנדי
תגיות מרק פטריות, מרק תילאנדי, פטריות שימאגי
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 243 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 חבילות פטריות שימג'י חומות
  • 18 יחידות שרימפס קריסטל מקולף ונקי
  • 4 קופסאות שימורים קרם קוקוס
  • 3 – 4 כפות קארי אדום
  • 8 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות
  • 4 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 2 גזרים קצוצים לקוביות
  • 2 גבעולי למון גראס
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות גרדת לימון
  • 4 כפות רוטב דגים
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות עירית קצוצה לקישוט
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. פותחים את קופסאות קרם הקוקוס. אוספים כ 3 – 4 כפות של שומן הקוקוס שקרוש בחלק העליון של הפחית ושמים בסיר גדול. במידה והפחית התערבה ואין שומן קרוש משתמשים בקרם עצמו. מחממים את השומן על אש בינונית עד שהוא מתחיל לבעבע.

  2. מוסיפים את הקארי האדום ומבשלים תוך כדי בחישה כ- 2 – 3 דקות.

  3. מוסיפים את השאלוט הקצוץ, הגזר הקצוץ והג'ינג'ר הקצוץ.

  4. דופקים על הלמון גראס עם החלק הרחב של סכין על מנת למעוך את הלמון גראס (פעולה זו עוזרת לו לשחרר טעמים). מוסיפים את הלמון גראס לסיר.

  5. מאדים את הירקות כ-5 דקות.

  6. מגבירים את האש לבינונית גבוהה ומוסיפים את הפטריות, קרם הקוקוס וציר העוף. מביאים לרתיחה ומיד מחלישים את הלהבה לביעבוע עדין.

  7. מוסיפים את הסויה והסוכר ומבשלים כ- 30 דקות עד שהמרק מצטמצם ומסמיך קצת.

  8. לאחר 25 דקות בישול (כחמש דקות לפני סיום בישול המרק) מוסיפים את השרימפס למרק.

  9. מסירים את המרק מן האש. מוציאים את הלמון גראס. מוסיפים את גרדת הלימון, רוטב הדגים ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  10. מעבירים את המרק לקערות שמים בכל קערה 3 יחידות של שרימפס. מעטרים עם עירית קצוצה ומגישים.


Related Posts

מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות

מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות

שמו העברי של הארטישוק הירושלמי הוא חמניית הפקעות. מקור הכינוי העממי "ארטישוק" בא מטעמה של הפקעת, המזכיר טעם ארטישוק. התוספת "ירושלמי" נובעת מהשם שניתן לצמח באיטלקית כשהתגלה לראשונה. מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות […]

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן

מעטה תפוח האדמה מוסיף לשרימפס נגיסה בטעמי ציפס ובמקביל שומר על השרימפס עסיסי. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפוחי אדמה. שרימפס במעטפת תפוח אדמה על רוי ומיונז זעפרן […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון