מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ בסגנון איטלקי מוגש עם קרוטונים.

מרק עגבניות חמצמץ

המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.

השם של המנה קצת חוטא לה ועלול לעורר קונטציות שליליות סביב המילה חמצמץ.

הרשו לי להרגיע אתכם.

החמצמצות של המרק מגיעה מן החמיצות הטבעית של העגבניות וכן השימוש בגרידת לימון שמעניקה למרק ניחוח לימוני מרענן.

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק חמצמץ, מרק עגבניות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 286 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות (או 2 קופסאות 800 גרם כ"א של עגבניות קלופות – טל).
  • 4 כוסות  מיץ עגבניות טבעי (מיץ טל בקרטון).
  • 6 גבעולי בזיליקום (עלים).
  • כוס שמן זית.
  • 2 כפיות  פלפל ירוק גרוס.
  • מלח.
  • 2 כפות סוכר. ז
  • 8 כפות שמנת מתוקה 38%.
  • 3 כפות קליפת לימון מגוררת.
  • 8 כפות עירית קצוצה דק.

לקרוטונים:

  • 1 בגט טרי פרוס לעובי 1 ס"מ.
  • כוס שמן.
  • 2 שיני שום כתושות.

אופן ההכנה

הכנת המרק:

  1. מרסקים את העגבניות הקלופות למחית ושמים בסיר מרק. מוסיפים את מיץ העגבניות, עלי הבזיליקום הקצוצים, השמן, הפלפל הירוק, הסוכר ומלח. מרתיחים ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. מכבים האש ומוסיפים את השמנת.

הכנת הקרוטונים:

  1. מורחים את פרוסות הבגט משני הצדדים בתערובת השמן והשום וצולים משני הצדדים בגריל או על מחבת גריל.

אופן ההגשה:

  1. מוזגים לקערות אישיות ומוסיפים פרוסות קרוטונים. מפזרים מעל את גרדת הלימון והעירית הקצוצה. מקשטים ב"פסי" שמנת ומגישים חם.


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

יין עגבניות קר

יין עגבניות קר

שנתקלתי בפעם הראשונה ביין העגבניות הייתי המום. משקה צלול עם צבע אדמדם עם תבשומת קלה של עגבניות. מדהים. יין עגבניות יין עגבניות – המנה הוגשה כחלק מארוחת פיש גורמה. העגבניה היא פרי שיש בו המון קסם. תשאלו את השף אייל שני שעשה עליהן קריירה. למרות […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון