מרק מלוחייה

מרק מלוחייה

מרק המלוחייה הוא אחד מן המרקים המפורסמים שמגיעים אלינו ממצרים. המרק עשוי מעלים של המלוחייה הנאכלת. את העלים ניתן למצוא טריים בין החודשים יוני לספטמבר ובשאר הימים ניתן למצוא אותם בגרסה המיובשת.

מרק מלוחייה

מרק מלוחייה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית.

מלוחייה

מלוחייה היא מאכל המורכב מנזיד עלים צעירים של מלוכיה נאכלת וסוגים משתנים של בשר. בדרך כלל מוגשת מלוחייה מלווה באורז לבן. מקורה במצרים שם היא נחשבת ל"מאכל לאומי" והיא מוכרת גם בישראל במטבחם של פלסטינים ושל יהודים יוצאי מצרים.

 

מרק מלוחייה

מרק מלוחייה

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות מלוחיה, מרק מלוחיה
זמן הכנה 50 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 5 minutes
מנות 6
קלוריות 206 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 200 – 250 גרם עלי מלוחיה שטופים וקצוצים.
  • 1 עוף מחולק לרבעים.
  • 5 – 6 גרגירי פלפל שחור.
  • 2 – 3 עלי דפנה.
  • 1 בצל גדול חצוי.
  • 10 שיני שום.
  • 1 כף זרעי כוסברה.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • שמן.
  • מלח.

אופן ההכנה

  1. את עלי המלוחייה יש להפריד מן הגבעול, לשטוף וליבש לפני הקיצוץ. מומלץ לשטוף כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה.

  2. מכינים "שקית תבלינים" המכילה את ההל (יש לדפוק על ההל בעזרת חפץ כבד, על מנת לפתוח את התרמיל), עלי הדפנה והבצל. מכניסים את "שקית התבלינים" לתוך 2 ליטר מים רותחים מומלחים במעט מלח. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף מתרכך. מוציאים את העוף ו"שקית התבלינים" מהמרק.

  3. מוציאים מ"שקית התבלינים" את בצל, מרסקים אותו ומחזירים אותו בחזרה למרק.

  4. כותשים את השום וזרעי הכוסברה עם כפית מלח שטוחה. מטגנים אותם על אש נמוכה עד להזהבה ומוספים מיד למרק. מוסיפים את המלוכייה למרק ומבשלים כ 2 – 3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון ולמגישים מיד.

  5. במתכון הקלאסי של מלוכייה יש לבשל כוס אורז עם מים שנלקחו מן המרק ולטגן את העוף שבושל במרק עד להזהבה, באותה מחבת בה טוגנו השום וזרעי הכוסברה. שמים 2 כפות אורז גדושות בתחתית הצלחת, עליהן שמים נתח עוף מטוגן ויוצקים מעל את המרק.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון