מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק נפלא של לפת ותירוש ענבים. ההפתעה הגדולה של המרק היא כמובן תוספת הווניל.

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת 2 כוכבי מישלן.

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

מרק לפת עם וניל ותירוש ענבים

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח מודרני
תגיות מרק לפת, מרק לפת ווניל, מרק תירוש
זמן הכנה 1 hour 30 minutes
זמן בישול 5 hours
מנות 6
קלוריות 256 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 125 grams unsalted butter.
  • 150 grams onions, chopped.
  • 100 grams white of leek, chopped.
  • 1 Kg turnips, peeled and sliced.
  • 200 ml verjus. (juice made by pressing unripe grapes)
  • 1 large potato, peeled and sliced (you will Ned about 200g prepared weight).
  • 1 liter White chicken stock.
  • 2 vanilla pods.
  • 250 ml milk.
  • 100 ml double cream.

אופן ההכנה

  1. Melt 75 g of the butter in a large, thick- bottomed saucepan, add the onions, leek and turnips and sweat for 5 minutes without letting them color.

  2. Pour in the verjus, add the potato and cook for about 3 minutes, then add the stock.

  3. Slit the vanilla pods open length ways, scrape out the seeds and add the seeds and pods to the soup. Bring to the boil and cook on a rolling boil for 20 minutes.

  4. Add the milk and cook for 10 minutes, until the turnips and potatoes are soft.

  5. Purée in a blender and pass through a fine sieve into another pan. Bring to the boil, whisk in the cream and then whisk in the remaining butter a little at a time.

  6. Season to taste.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון