מרק ירקות שורש חמצמץ

מרק ירקות שורש חמצמץ

הטוויסט שמשדרג את מרק ירקות השורש לרמה אחרת הוא הוספה של מיץ לימון שנותן למרק מגע של חמצמצות נעימה.

מרק ירקות שורש חמצמץ

מרק ירקות שורש חמצמץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.

מרק ירקות שורש חמצמץ

מרק ירקות שורש חמצמץ

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מרק ירקות, מרק ירקות שורש, מרק שורשים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 215 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 4 שורשי סלרי גדולים.
  • 2 שורשי פטרוזיליה גדולים.
  • חלק לבן של כרישה אחת.
  • 1 בצל בינוני.
  • 3 שיני שום חתוכות לחצי.
  • גרגירי פלפל שחור.
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה.
  • מיץ לימון טרי.
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם.

לעיטור:

  • פרוסות של שיני שום מטוגנות.
  • שמן זית.
  • גבעולי עירית

אופן ההכנה

הכנת המרק:

  1. מקלפים את השורשים וחותכים לקוביות.

  2. צוררים בבד גזה את הכרישה, הבצל הלבן, כ- 20 גרגירי פלפל שחור ושיני השום.

  3. מניחים את קוביות השורש בסיר ומכסים במים. מוסיפים את צרור התבלינים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד להתרככות השורשים. מסננים ושומרים את הנוזלים.

  4. מוציאים את צרור התבלינים וזורקים.

  5. בעזרת מיקסר יד טוחנים את השורשים ולאט לאט מחזירים את הנוזלים לתערובת. ממשיכים בתהליך עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ונשארו נוזלים שופכים אותם, אך מקפידים להחזיר למרק את התבלינים שנשארים בתחתית הסיר.

  6. מוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את מיץ הלימון עד לקבלת החמיצות הרצויה. מתקנים את התיבול ומגישים.

הכנת עיטור השום:

  1. מטגנים את השום בשמן רותח עד להזהבה. מספיגים על נייר סופג וממליחים מיד את פרוסות השום מיד עם צאתן מהשמן.

הרכבת המנה והגשתה:

  1. יוצקים את המרק לקעריות. במרכז הקערה מפזרים עירית קצוצה.יוצרים צורה של מעגל מטיפות שמן זית. מפזרים שיני שום מטוגנות מסביב.


Related Posts

מרק טוסט

מרק טוסט

אכלתם פעם מרק שמכינים מטוסט? מרק נפלא עם טוויסט משגע. לציר העוף והירקות מוסיפים טוסט שרוף שמעניק למרק טעמים נעימים של עישון, ובנוסף מסמיך את המרק. מרק טוסט מרק טוסט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. מרק טוסט חזרה לרשימת המתכונים עזרו […]

מרק רומני עם נקניק קבנוס

מרק רומני עם נקניק קבנוס

על מנת להוסיף למרק טעם מעושן אנחנו מוסיפים לו פרוסות של נקניק קבנוס. מרק רומני עם נקניק קבנוס המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. מרק שעועית מן המטבח הרומני. מרק סמיך ועשיר עם טעמים מעושנים המושגים בזכות התוספת של נקניק הקבנוס.  מרק רומני עם נקניק […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון