הטוויסט שמשדרג את מרק ירקות השורש לרמה אחרת הוא הוספה של מיץ לימון שנותן למרק מגע של חמצמצות נעימה.
מרק ירקות שורש חמצמץ
מרק ירקות שורש חמצמץ – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים.
מרק ירקות שורש חמצמץ
מרק ירקות שורש חמצמץ
חומרים
- 4 שורשי סלרי גדולים.
- 2 שורשי פטרוזיליה גדולים.
- חלק לבן של כרישה אחת.
- 1 בצל בינוני.
- 3 שיני שום חתוכות לחצי.
- גרגירי פלפל שחור.
- 150 מ"ל שמנת מתוקה.
- מיץ לימון טרי.
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
לעיטור:
- פרוסות של שיני שום מטוגנות.
- שמן זית.
- גבעולי עירית
אופן ההכנה
הכנת המרק:
מקלפים את השורשים וחותכים לקוביות.
צוררים בבד גזה את הכרישה, הבצל הלבן, כ- 20 גרגירי פלפל שחור ושיני השום.
מניחים את קוביות השורש בסיר ומכסים במים. מוסיפים את צרור התבלינים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד להתרככות השורשים. מסננים ושומרים את הנוזלים.
מוציאים את צרור התבלינים וזורקים.
בעזרת מיקסר יד טוחנים את השורשים ולאט לאט מחזירים את הנוזלים לתערובת. ממשיכים בתהליך עד לקבלת המרקם הרצוי. במידה ונשארו נוזלים שופכים אותם, אך מקפידים להחזיר למרק את התבלינים שנשארים בתחתית הסיר.
מוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את מיץ הלימון עד לקבלת החמיצות הרצויה. מתקנים את התיבול ומגישים.
הכנת עיטור השום:
מטגנים את השום בשמן רותח עד להזהבה. מספיגים על נייר סופג וממליחים מיד את פרוסות השום מיד עם צאתן מהשמן.
הרכבת המנה והגשתה:
יוצקים את המרק לקעריות. במרכז הקערה מפזרים עירית קצוצה.יוצרים צורה של מעגל מטיפות שמן זית. מפזרים שיני שום מטוגנות מסביב.