מרק טרטור צאן וצנונית עם פיתה מתובלת

מרק טרטור צאן וצנונית עם פיתה מתובלת

ליוונים יש צ'יזיקי, להודים יש ראיטה ובולגרים יש טרטור. מרק הטרטור הוא מרק המבוסס על יוגורט. במקרה שלנו הוספנו לו צנוניות בשביל הטוויסט של החריפות.

מרק טרטור צאן וצנונית עם פיתה מתובלת

מרק טרטור צאן וצנונית עם פיתה מתובלת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן.

מרק טרטר צאן וצנונית עם פיתה מתובלת

מרק טרטר צאן וצנונית עם פיתה מתובלת

סוג המנה מרק, מרקים
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות מרק טרטר, מרק צנונית, צנוניות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 8 hours 25 minutes
זמן הכנה כולל 8 hours 55 minutes
מנות 6
קלוריות 264 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים למרק:

  • 1 ליטר יוגורט משובח (המתאים ביותר: יוגורט צאן משק יעקובס).
  • 8 צנוניות בינוניות.
  • מיץ מלימון אחד.
  • 3 כפות שמן זית.
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס.

חומרים להגשה:

  • 1 פיתה.
  • ¼ כוס שמן זית.
  • 2 שיני שום קצוצות דק.
  • עירית קצוצה דק.

אופן ההכנה

  1. מגרדים את הצנוניות על פומפייה גסה (שומרים בצד את השאריות).

  2. בקערה גדולה מערבבים היוגורט, הצנוניות, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי טעם. מקררים היטב את התערובת במקרר למספר שעות רצוי לילה במקרר.

  3. פותחים וחותכים את הפיתה כך שמתקבלות שתי פרוסות דקות ועגולות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים כל פרוסת פיתה משני הצדדים על האש בינונית עד שהיא מזהיבה היטב ומתקשה מעט. מוציאים לנייר סופג ומייד מפזרים ומורחים את השום על הפיתה. נותנים לפיתה להתקרר טיפה וחותכים אותה למשולשים קטנים (בגודל ביס). שומרים מכוסה בנייר – לא במקרר.

הגשת המנה:

  1. קערות אישיות שמים את תערובת היוגורט. מקשטים עם קליפות צנונית קצוצות (שהוכנו משאריות הצנונית ששמרנו בצד). מפזרים על היוגורט עירית קצוצה ומזליפים עליו כמה טיפות שמן זית מפזרים מעל 4-3 משולשי פיתה ומגישים מייד.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון